• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Zucchini noodles met pindasaus

Zucchini noodles met pindasaus

Al pinterestend en instagrammend kom ik de laatste tijd regelmatig mooie plaatjes tegen van noodles en pasta gemaakt van groenten.. Courgette (zoodles of courgetti, wat een leuke namen hè?), zoete aardappel, wortel. De pasta en noodles worden in deze gerechten vervangen door groente. Nu hou ik echt wel van groente, maar ik ben toch ook best wel gek op echte noodles en echte spaghetti. Toch klonken de recepten die ik tegenkwam heel lekker en zagen de foto’s er zo mogelijk nog lekkerder uit.

zucchini-noodles

Ik bestelde dan ook een spiralizer. Een spiralizer heb je nodig om van die lange groenteslierten te kunnen maken. En het is een superhandig apparaatje. Ik kocht die van mij bij Bol.com. Het is eigenlijk een grote puntenslijper. De courgette of de wortel steek in het apparaatje en vervolg draai je de groente rond als een potlood. Appeltje eitje. Het eerste gerecht waar ik de spiralizer voor gebruikte was deze: Zucchini en carrot noodles. Maar dan wel met een spicy pindasaus en gekruide stukjes kip. En meteen een succes. Ik vind het heerlijk en ben helemaal om.

Who needs noodles when you can have zoodles?

 

Ik ben overigens niet de enige die er zo over denkt. Stefan, mijn man, was een beetje sceptisch toen ik de spiralizer bestelde. Hij verwachtte er niet al teveel van. Toch hoorde ik alleen maar goedkeurende geluiden de eerste keer dat we dit gerecht aten. Toen ik laatst nog een keer voorstelde om te lunchen met zucchini noodles, zei hij meteen: “Jaa lekker, laten we dat doen!”. En echt, het is gewoon ook heel lekker. Natuurlijk kun je ook gewoon extra noodles toevoegen aan dit recept als je dat liever doet, maar nodig is het niet.

De wortel en courgette worden maar kort gebakken, waardoor ze lekker knapperig blijven. De kip is een beetje gekruid, wat extra veel smaak aan het gerecht geeft. En de pindasaus gemaakt van onder andere pindakaas, limoensap, chilivlokken en sojasaus maakt het helemaal af.

zucchini-noodles

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 courgettes
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode peper
  • 150 gram kipfilet (wel scharrel of biologisch hè?)
  • 1 of 2 el kipkruiden
  • 3 el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 teentje (geraspte of geperste) knoflook
  • Een snufje gemberpoeder
  • Een snufje chilivlokken (naar smaak meer toevoegen)
  • Scheutje (plantaardige) melk (om een echtsausje van de pindasaus te maken)
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 bosuitje
  • (Plantaardige) olie of boter om in te bakken

zucchini-noodles

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in stukjes. Strooi hier wat kipkruiden overheen en bak de kip samen met de kipkruiden in een klein bakpannetje met wat boter of olie (met boter wordt het voor mijn gevoel wat knapperiger) op het vuur.
    Zet de kip wanneer deze goed gebakken is even aan de kant.
  2. Was de groenten en snijd vervolgens de courgettes en de wortel in slierten met een spiralizer.
  3. Snijd  nu ook de rode peper en de bosui in stukjes.
  4. Verwarm een beetje olie in een grote bakpan. Roerbak hierin de courgette- en wortelslierten en de rode peper gedurende een paar minuten.
  5. Roer ondertussen de pindakaas, het limoensap, de sojasaus, de knoflook, de chilivlokken en de melk in een schaaltje door elkaar. Roer tot het geheel een mooi sausje is geworden. Voeg naar smaak wat extra chilivlokken toe.
  6. Verdeel vervolgens de geroerbakte groenten over 2 borden. Verdeel de kipstukjes hieroverheen.
  7. Giet vervolgens de pindasaus over de noodles heen.
  8. Top af met wat sesamzaadjes en de gesneden bosuitjes. En nu genieten maar!

zucchini-noodles

Maak je ook wel eens gebruik van een spiralizer? En waar gebruik je hem voor? Als je lekkere recepten kent waarvoor je een spiralizer gebruikt, hoor ik het graag. Ik hoop hem nog veel vaker te kunnen gebruiken.

The-early-morning-blog

Leave a Reply