Zelfgemaakte zomerse ijsjes

Het woord zomer staat voor mij gelijk aan ijsjes. Waterijsjes, magnums, cornetto’s.. Maar vooral die citroenijsjes met een dropstaafje als stokje.. Aah heerlijk! Ik kan ze wel blijven eten. Helaas niet zo gezond om deze suikerbommetjes elke warme zomerdag weer weg te werken. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf (gezondere) ijsjes te maken. Bolletjes ijs, ijs op een stokje, het kan allemaal en het is allemaal lekker. Lekkerder zelfs dan uit de winkel. Ja, echt! Ben je net als ik dol op ijsjes, maar wil je graag guiltfree kunnen genieten van deze ijsjes? Dan zijn deze snelle ijsreceptjes precies wat voor jou.

Wat heb je nodig om deze ijsjes te maken?

IJsvormpjes met stokjes (voor een paar euro koop je ze bij de hema, de action of de xenos). Ook is een blender handig om bevroren fruit te mixen. Een ijsmachine heb je niet nodig voor deze ijsjes.

Aardbei banaan ijsjes

aardbei-banaan-ijsjes

Benodigdheden voor 6 ijsjes:

  • 150 ml kokosyoghurt
  • 250 gram bevroren of verse aardbeien
  • 1 grote of 2 kleine bananen
  • 1 tl vanille extract

Hoe maak je de aardbei banaan ijsjes?

Doe de kokosyoghurt samen met de aardbeien, bananen en vanille in de blender en mix goed door elkaar. Lepel het mengsel vervolgens in de ijsvormpjes en zet gedurende een paar uurtjes in de vriezer. Om de ijsjes wat makkelijker uit de ijsvormpjes te krijgen, houd je de vormpjes eventjes onder de warme kraan.

Sinaasappel ijsjes

ijsjes

Benodigdheden voor 6 ijsjes: 

  • 150 ml kokosyoghurt
  • Het sap van 2 sinaasappels

Hoe maak je de sinaasappelijsjes?

Pers het sap uit de sinaasappels. Giet vervolgens om en om een beetje sinaasappelsap en kokosyoghurt in de ijsvormpjes. Het is niet nodig om dit te mengen, doordat je het om en om in de vormpjes giet, wordt het vanzelf gemêleerd, waardoor ze er zo leuk uit zien. Zet de ijsjes gedurende een paar uurtjes in de vriezer. Om de ijsjes wat makkelijker uit de ijsvormpjes te krijgen, houd je de vormpjes eventjes onder de warme kraan. Waar doen deze ijsjes jou aan denken? 🙂

Heb je de aardbeien- of sinaasappelijsjes gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een reactie achter