• Home
 • /
 • Food
 • /
 • Wraps met aardbeien, spinazie en geitenkaas

Wraps met aardbeien, spinazie en geitenkaas

Eindelijk voelt het dan toch echt als zomer.. Wat waren de laatste dagen heerlijk hè? Ondanks dat ik moest werken, heb ik gelukkig nog heel wat van het zonnetje kunnen genieten. Nu het zulk lekker weer is, merk ik dat ik ook zin krijg in ander eten. In frisse drankjes, zelfgemaakte ijsjes (binnenkort ook op de blog!:)) en in salades. Herkennen jullie dat? Vandaag deel ik dan ook een receptje met jullie voor een zomerse lunch: Wraps met aardbeien, spinazie en geitenkaas. En om het af te maken kun je er nog wat balsamicoazijn, basilicum en avocado aan toevoegen. Heerlijk! Ook ideaal om mee te nemen naar je werk of voor een picknick. 🙂

Wat heb je nodig voor 4 wraps?

 • 4 tortillas: Ik gebruik hiervoor vaak meergranen tortilla’s of maïstortilla’s, maar je kunt hier alle kanten mee op. Zoals je op de foto’s ziet, kun je ze ook heel goed maken met de worteltortilla’s van No Fairytales.
 • Ongeveer 50 gram geitenkaas: Ik vind deze geitenkaas plakjes van de Albert Heijn erg handig, omdat je deze kunt uitsmeren over de tortilla’s. Per tortilla gebruik dan 1 plakje.
 • 2 handjesvol verse spinazie
 • 2 handjesvol verse aardbeien
 • Eventueel: Een scheutje balsamicoazijn, een beetje verse basilicum en een avocado in stukjes gesneden. Het is er allemaal lekker bij, ook in combinatie, maar ook zonder zijn de wraps ontzettend lekker.

wrap-aardbei

Hoe maak je de wraps met aardbeien?

 • Smeer de geitenkaasplakjes uit over de vier tortilla’s.
 • Verspreid hierover vervolgens de spinazieblaadjes. Druk deze een beetje aan, zodat ze een beetje blijven plakken aan de geitenkaas.
 • Snijd de aardbeien in plakjes en verspreid deze aan één zijde van de tortilla’s, zoals je op onderstaande foto ziet. Zo kun je de tortilla’s eenvoudig oprollen en vouwen.

wrap-aardbei

 • Verspreid eventueel nog wat balsamicoazijn, basilicum en stukjes avocado over de wrap.
 • Rol de wrap vervolgens op. Als ik de wraps meeneem als lunch, zet ik ze na het oprollen altijd nog even vast met een prikkertje, zodat de wraps ook nog opgerold zijn wanneer ik aankom op mijn werk. Ik rol de tortilla wraps vaak op onderstaande manier op (het plaatje heb ik op internet gevonden). Zo worden het kleine pakketjes waarvan er precies 4 in mijn lunchbakje passen:

wrap-oprollen

wrap-aardbei

Heb je de wraps met aardbei gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Leave a Reply