• Home
 • /
 • Lifestyle
 • /
 • Winactie: 2x Loveli deodorant zonder aluminium

Winactie: 2x Loveli deodorant zonder aluminium

Yes, je leest het goed: Een winactie! En echt een ontzettend leuke. Door deel te nemen kun je namelijk voor jezelf én voor een vriendin, zus, moeder, tante, collega of wie dan ook van je een deodorant van Loveli winnen. Een deodorant zonder aluminium die echt werkt. Ben je benieuwd wat het verhaal hier achter is en waarom juist ik hier een blog over schrijf? Lees dan snel verder!

Loveli-deodorant

Waar stel jij je huid bloot aan?

De laatste jaren worden veel mensen zich steeds bewuster van wat zij eten. Steeds meer mensen eten zoveel mogelijk biologisch, koken minder uit pakjes en zakjes en gebruiken meer pure producten in de gerechten die ze maken. Bewuster omgaan met wat je in je lichaam stopt kan ik echt alleen maar toejuichen. Maar hoe bewust ben je je van alles waar je je huid aan blootstelt? Van alle stoffen die in crèmes, balsems, shampoos en deodorants zitten? Welke invloed deze stoffen hebben op je lichaam?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me hier nog niet zo ontzettend lang mee bezig hou. Tot voor kort kocht ik allerlei lekker ruikende shampootjes, douchegels en crèmepjes bij de drogist zonder te weten welke stoffen hier allemaal in zitten. Ook deodorants van allerlei bekende namen kocht ik en deze spoot ik (veelvuldig) onder mijn oksels. Net als de meeste andere mensen.

Vervelende zweetgeurtjes

Zweetgeurtjes. Een beetje een akward onderwerp. Voor mij ook om over te schrijven. Maar wel een belangrijk onderwerp. Ondanks vaak genoeg wassen en schone kleren merkte ik namelijk dat ik regelmatig last had van vervelende zweetgeurtjes. Na een dag achter mijn laptopje of een lange dag op school. De kleding die ik op mijn werk draag, staat er om bekend dat deze snel stinkt en dat zweetgeurtjes erin blijven hangen. Vaak had ik na een paar uur dragen al het idee dat ik niet fris meer rook. Verschrikkelijk vond ik dat. Dus wat doe je dan? Je probeert van alles, allerlei soorten deodorant. Maar niks werkt echt. Dus dan spuit je nog maar weer een beetje extra deodorant.
Want je wil geen zweetgeurtjes. Niemand wil zweetgeurtjes. Toch? En toch zijn er met mij genoeg mensen die hier last van hebben.

Loveli-deodorant

Aluminium in deodorant

Tot ik op Facebook een artikel tegenkwam dat geschreven is door Linda, oprichtster van Loveli Care. Wat ik hierin las, maakte mij in één keer duidelijk waarom de deodorants die ik elke keer weer gebruikte, niets helpen. Sterker nog, deze deodorants maakten het probleem niet bepaald minder.

Veel deodorants blijken aluminium te bevatten:

“Bijna alle deodorants bevatten aluminium als werkzame stof tegen zweetgeur. Dit kun je zelf ook checken door op de verpakking te kijken naar de ingrediënten: aluminum chloride is vaak het tweede of ingrediënt en bij spuitbussen het eerste ingrediënt na de drijfgassen en water.” – Loveli Care

Naast het feit dat aluminium in deo’s het risico op borstkanker vergroot (de aluminium wordt niet afgebroken door je lichaam, maar opgeslagen omdat je lichaam aluminium niet herkent) en Alzheimer kan veroorzaken, blokkeert aluminium je zweetklieren. Je zweet wordt eigenlijk tegengehouden. Dit laatste klinkt in eerste instantie fijn, maar zoals Linda zegt:

“Zweten doe je niet voor niets. Je lichaam moet zweet kwijt om af te koelen en om afvalstoffen te lozen.” – Loveli Care

En zweet zelf is eigenlijk geurloos. Het is de combinatie van zweet met huidbacteriën die die vervelende zweetgeur produceert.

Maar wat nu?

Oke, na het lezen van dit artikel was het me wel duidelijk geworden dat (naast wassen en schone kleren aantrekken natuurlijk) steeds maar weer deodorant gebruiken om zweetgeurtjes te maskeren niet bepaald de juiste manier was. Sterker nog, totaal niet. Weg met die deo’s dus. Maar wat moest ik dan?

Dit dacht Linda van Loveli Care ook toen haar moeder een aantal jaren geleden borstkanker kreeg en in het ziekenhuis gewaarschuwd werd dat ze niet langer deodorant met aluminium mocht gebruiken. Linda is zich hierin gaan verdiepen en op zoek gegaan naar deodorants zonder aluminium.

“Ik begon met experimenteren met doe-het-zelf recepten die op internet te vinden zijn. Met kokosolie en baking soda. Maar eerlijk gezegd, werd dat een beetje messy.” – Loveli Care

Linda vond uiteindelijk een recept uit Amerika, dat zij verder is gaan ontwikkelen tot een deodorant zonder aluminium die echt werkt.

De deodorant van Loveli – 100% goodness, 100% natuurlijk

De deodorant van Loveli bevat naast het verzorgende kokosolie, arrowroot en sheabutter ook natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat is een zuiveringszout, dat ervoor zorgt dat geurtjes geneutraliseerd worden.

“Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.​” – Loveli Care

Loveli Care biedt vier verschillende deodorants aan: Apple blossom, Sweet Orange, Fresh Cotton en Sensitive Skin.

Loveli-deodorant

Mijn ervaringen met de deodorant van Loveli

Nadat ik de artikelen op de website van Loveli had gelezen en me hier nog wat meer in had verdiept op internet, besloot ik het gewoon te proberen. Ik heb meteen twee deodorants besteld: Apple blossom en Fresh cotton. Nu had ik gelezen dat, wanneer je lichaam erg gewend is aan het gebruik van deodorant met aluminium, het in het begin zou kunnen lijken alsof je juist erger ging zweten. Je lichaam ontgift op dat moment. Ik durfde dan ook nog niet op het wonder te hopen dat deze deodorant zou helpen tegen de zweetgeurtjes.

En toch was het wel zo. De eerste dag werd ik al voorzichtig blij met mijn nieuwe deodorant. Geen zweetgeurtjes! En na een paar dagen was ik helemaal overtuigd. Inmiddels gebruik ik de deodorant een paar maanden en ik ben echt ontzettend blij dat ik de deodorants van Loveli zomaar tegenkwam op Facebook. De deodorants ruiken stuk voor stuk ontzettend lekker: appeltjes en sinaasappels, je ruikt ze echt. Maar het werkt gewoon echt. Dit klinkt bijna als een of ander verkooppraatje, maar ik ben er gewoon zó enthousiast over. Ik kan mijn werkkleding gerust meerdere dagen dragen als ik wil. Een heerlijk idee dat ik me niet meer druk hoef te maken of ik nog wel fris ruik.

Inmiddels heb ik ook de andere geurtjes besteld én heb ik alvast een paar refills besteld. Want dat is iets dat ik ook zo leuk vind: Je hoeft je deodorantverpakking niet weg te gooien wanneer hij op is, je kunt hem gewoon opnieuw vullen met een refill.

Loveli-deodorant

Winactie!

Mocht je nog niet overtuigd zijn door mijn enthousiasme (en op de website van Loveli Care alvast allerlei deootjes besteld hebben) dan heb ik iets heel leuks voor je. Van Linda van Loveli mag ik namelijk twee deodorants weggeven. Één deodorant voor jou én één deodorant voor een vriendin, zus, moeder, tante, collega (wie dan ook) van je. Wanneer je wint, kun je kiezen uit één van de vier geuren.

Wat moet je doen om kans te maken op een deodorant van Loveli?

 • Volg @theearlymorningblog en @loveli_care op Instagram of op Facebook (The Early Morning Blog en Loveli)
 • Tag op Instagram of Facebook onder de post één zus, vriendin, moeder, tante of collega die je blij zou willen maken met deze aluminiumvrije deodorant (en zorg er natuurlijk voor dat zij The Early Morning Blog en Loveli ook gaat volgen).
 • Vertel ons waarom jullie de deodorant graag zouden willen winnen.
 • Op vrijdag 10 maart 2017 maak ik de winnaars bekend!

Loveli-deodorant

The-early-morning-blog

2 Comments

 • JaJo-fotografie

  4 March 2017 at 08:15

  Sinds kort ben ik bekend met het risico van aluminium in deo”s. In Duitsland is het bijna onmogelijk om deo”s te kopen mét aluminium. Daar haal ik dan ook nu mijn deo’s. Maar een leuk adres in NL is wel zo prettig. Ook heel handig dat je er refill kan kopen zeg.

  Ik doe graag mee. Groet, Jeanine.

  Reply
  • theearlymorningblog

   4 March 2017 at 09:31

   Wat goed dat je er al bekend mee was! 🙂 Raar eigenlijk dat het in Nederland nog zoveel verkocht wordt (en te koop is) he? Superleuk dat je mee doet! 🙂 Liefs, Kirsten

   Reply

Leave a Reply