Tropisch havermoutje

Het weer wordt alweer wat zachter, de krokusjes komen overal waar je kijkt op en het zonnetje begint al wat warmer te worden. De lente komt eraan! Heerlijk hè? Desondanks blijf ik nog lekker even warme havermoutjes eten als ontbijt. Daar blijf je lekker warm van. Maar omdat ik ook wel heel erg veel zin heb in de zomer, leek dit tropische havermoutje mij een goede ‘tussenoplossing’. Lekker warm, maar wel met de smaken van de zomer.. Mango, ananas, banaan en sinaasappel.

tropisch-havermoutje

Wat heb je nodig voor 1 tropisch havermoutje?

  • 50 gram havermout
  • 250 ml (ongezoete amandel)melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el kokosrasp
  • Een halve sinaasappel
  • 1 banaan
  • Een handjevol (diepvries of verse) mango en/of ananas
  • Een beetje extra kokosrasp of kokoschips ter garnering
  • 1 tl kokosbloesemsuiker

tropisch-havermoutje

De bereiding van het tropische havermoutje:

  1. Doe de havermout samen met de melk, de vanille en de kokosrasp in een steelpannetje. Laat op een laag vuur warm worden. Roer goed door tot het warme havermoutpap is geworden.
  2. Giet de havermoutpap in een kommetje.
  3. Snijd de sinaasappel in partjes en de banaan in plakjes (en natuurlijk de mango en de ananas wanneer je verse producten gebruikt in plaats van diepvries).
  4. Garneer het havermoutpapje met de sinaasappelpartjes, de bananenplakjes, de mango en de ananas.
  5. Strooi er een beetje kokosraps/kokoschips en eventueel een klein beetje kokosbloesemsuiker overheen. En klaar is je tropische havermoutpapje!

Geniet ervan en waan je in warme landen met het zonnetje op je hoofd!
tropisch-havermoutje

Heb je dit tropische havermoutje gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Laat een reactie achter