Rode bessen taartje met amandelen

Afgelopen week bracht ik samen met mijn vriendinnetje Chantal een bezoek aan de Bessentuin in Brucht (dichtbij Hardenberg, Overijssel). Je mag hier je eigen bessen plukken (rode bessen, kruisbessen en blauwe bessen, maar ook frambozen), wat natuurlijk sowieso al een hele leuke ervaring is en heel gezellig. Tijdens het plukken kun je lekker bijkletsen. Daarnaast betaal je voor dit zomerfruit ook nog eens heel wat minder dan in de groentewinkel en supermarkt. Sowieso een aanrader dus! Ik kwam dan ook thuis met een tas vol lekkere bessen. 

rode-bessen-taartje

Ik had zoveel rode bessen mee naar huis genomen. Naast hele lekkere ontbijtjes vol heerlijk zomerfruit, maakte ik dan ook een rode bessen taartje. Een rode bessen taartje met amandelen. En lekker dat het was! De rode bessen geven een heerlijk frisse smaak aan het taartje zonder ‘zuur’ te zijn. De inspiratie voor dit recept vond ik op de website van Everyday Healthy Recipes. Het receptje is dus niet helemaal van mijzelf. Ik heb er echter wel het een en ander in aangepast (zo heb ik minder suiker en minder boter gebruikt).

Heb je zin in een lekker zomers, fris en makkelijk taartje? Dan is dit rode bessentaartje met amandelen perfect! Ik vond hem in ieder geval heerlijk. Ik ga snel nieuwe rode bessen halen om een nieuw taartje te maken.

rode-bessen-taartje

Wat heb je nodig voor het rode bessen taartje (8 stukken taart)?

  • 150 gram ongebrande amandelen (+2 el extra amandelen)
  • 150 gram bloem (ik gebruikte deze keer speltbloem, maar je kunt ook andere soorten bloem gebruiken)
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 el (kokosbloesem)suiker
  • 80 gram (ongezouten) (room)boter)
  • 2 el sour cream
  • 1 ei
  • 1 tl amandel extract
  • 300 gram verse rode bessen
  • 40 gram amandelschaafsel

rode-bessen-taartje

Hoe maak je het rode bessen taartje?

  • Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is voor je deze gaat gebruiken.
  • Hak de 150 gram amandelen in stukjes (ik gebruik hier de keukenmachine voor).
  • Neem een beslagkom (of gebruik de kom van de keukenmachine) en voeg hieraan de in stukjes gesneden amandelen toe samen met de bloem, het bakpoeder en 3 el (kokosbloesem)suiker). Roer goed door.
  • Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe: De boter, de sour cream, het ei en het amandel extract. Roer nogmaals door en kneed het mengsel vervolgens tot een grote deegbal. Zorg er hierbij voor dat er geen stukjes boter meer te zijn.
  • Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg gedurende 30 minuten in de koelkast.
  • Ondertussen kun je alvast het cakeblik (met een diameter van 23 cm) invetten met boter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg aan een grote kom vervolgens de rode bessen, 2 el (kokosbloesem)suiker, en de 2 extra el (in stukjes gehakte) amandelen toe. Roer voorzichtig door, zonder de rode bessen te pletten.
  • Haal de deegbal na 30 minuten uit de koelkast. Verdeel het deeg in twee delen (2/3 en 1/3).
  • Verspreid het grootste deel van het deeg (2/3) over de bodem van het bakblik. Druk aan met je knokkels of met de bolle kant van een lepel.
  • Verspreid het rode bessen mengsel over de deegbodem.
  • Verdeel vervolgens het overige deeg over het rode bessen mengsel. Je kunt steeds kleine stukjes deeg afbreken en deze over de taart verspreiden.
  • Verdeel vervolgens het amandelschaafsel over de taart.
  • Zet de taart, om te voorkomen dat het amandelschaafsel aanbrandt, onderin de oven en laat gedurende een minuut of 50 bakken.

rode-bessen-taartje

Heb je dit rode bessentaartje met amandelen gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Laat een reactie achter