• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Pompoenbrood met vijgen, peer & geitenkaas

Pompoenbrood met vijgen, peer & geitenkaas

Toen ik een aantal dagen geleden een hele grote watermeloen kocht bij de groentewinkel, zag ik ook een paar mooie vijgen liggen. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Jammer genoeg worden vijgen best wel snel oud en lelijk, ik moest ze dus snel op eten. Gelukkig wist ik het perfecte lunchrecept om de vijgen meteen diezelfde middag nog in te verwerken.

Pompoenbrood met vijgen, peer, geitenkaas en walnoot. Het ziet er niet alleen uit als een feestje op je bord, zo proeft het ook. Naast de verse vijgen en de gekarameliseerde peer is het de geitenkaas die lekker veel smaak geeft aan deze lunch.

Broodje-vijg-en-peer

 

Vijgen zijn trouwens heel gezond: Ze bevatten veel vitamine A (goed voor je huid) en B (goed voor je stofwisseling) en ze kunnen, net als pruimen, laxerend werken. Maar ze helpen je ook met het krijgen of behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel. Wist je trouwens dat je vijgen prima met schil kunt eten?

Broodje-vijg-en-peer

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

  • 4 dikke sneeën vers pompoenbrood (of ander lekker brood)
  • 1 peer
  • Agavesiroop of honing
  • Een beetje roomboter en/of bakboter
  • 2 handjes rucola
  • 2 verse vijgen
  • Een handje gehakte walnoten
  • 50 gram zachte geitenkaas

Aan de slag!

  • Snijd de peer in stukjes.
  • Laat een beetje boter samen met wat agavesiroop of honing in een bakpannetje smelten en laat hier de peerstukjes een paar minuten in karamelliseren tot ze wat zachter en een beetje bruin zijn.
  • Besmeer het brood brood als je dit lekker vindt met een beetje boter
    (Ik hou dus absoluut niet van boter op mijn brood, maar Stefan vindt dit juist heel lekker.)
  • Druppel een beetje agavesiroop of honing over het brood en leg hier de rucolablaadjes op.
  • Verspreid vervolgens de gekaramelliseerde stukjes peer over de broodjes en verkruimel de geitenkaas hier overheen.
  • Snijd de vijgen in plakjes en leg deze bovenop de broodjes.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes en verspreid deze bovenop de broodjes.
  • Als laatste kun je er nog een beetje agavesiroop of honing overheen druppelen.

Geniet ervan!

Broodje-vijg-en-peer

 

 

 

The-early-morning-blog

Laat een reactie achter