Pindakaas granola

Kun je je die reclame nog herinneren van heel veel jaar geleden – 1998 leert Google mij – waarin een jochie helemaal uit zijn dak gaat wanneer hij scoort voor een leeg doel? Juist: pindakaas reclame van dat ene welbekende merk (en nee, dat merk staat helemaal los van deze post, ik vind dat filmpje gewoon nog altijd mooi om te zien). Met voetbal heb ik niet zoveel, met pindakaas des te meer. Ik ben een echte peanut butter lover!

Bij ons thuis staan er vaak meerdere soorten pindakaas in huis. Vroeger, ook rond 1998 (toen was ik 10 voor de oplettende volgers), at ik vaak pindapasta op brood. En tegenwoordig maak ik havermout uit de pindakaaspot, smeer ik het op mijn wraps en gebruik ik er héél veel van om pindasaus mee te maken.. Mijn liefde voor pindakaas is gebleven. En ja, pindapasta vind ik nog steeds erg lekker! Maar ik gebruikte pindakaas tot nu toe niet in mijn granola. Tot nu toe inderdaad, want wat ik nu heb gemaakt.. Pindakaas granola! Gewoon voor over je kwark of yoghurtje. Smullen! #peanutbutterlover

pindakaas-granola

Wat heb je nodig voor één grote pot pindakaas granola?

  • 75 gram havermout
  • 75 gram havervlokken
  • 100 gram noten (grof gehakt. Ik gebruikte amandelen en hazelnoten)
  • Een klein handje goji bessen
  • 3 ontpitte dadels
  • 50 gram pitjes en zaden (zoals chiazaad, lijnzaad, pompoen- of zonnebloempitten)
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el agavesiroop of honing
  • 3 el (gesmolten) kokosolie
  • 1 tl speculaas en koekkruiden
  • 5 el pindakaas

Hoe maak je de pindakaas granola?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de havermout, havervlokken, gehakte noten, goji bessen, pitjes, zaden en kokos door elkaar. Hak de dadels in stukjes en meng ook deze door het mengsel heen.
  4. Verhit een steelpan op matigvuur en voeg hier de agavesiroop of honing, kokosolie, speculaas en koekkruiden en de pindakaas aan toe. Roer goed door en warm op tot het mengsel goed gesmolten en door elkaar geroerd is.
  5. Giet het pindakaasmengsel bij het havermout mengsel. Roer goed door.
  6. Spreid het mengsel uit over de bakplaat en druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
  7. Zet de granola gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let er hierbij op dat het niet aanbrandt (de ene oven gaat iets sneller dan de ander).
  8. Haal uit de oven. Verspreid nog een klein beetje agavesiroop over de granola en laat vervolgens afkoelen op de bakplaat. Verkruimel de granola pas wanneer het afgekoeld is, zo krijg je lekker grote ‘brokken’. Bewaar de granola in een afgesloten pot. En geniet!

pindakaas-granola

Heb je de pindakaas granola gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Laat een reactie achter