• Home
  • /
  • Europa
  • /
  • Parijs – Deel II: Verstopte passages en mooie uitzichten

Parijs – Deel II: Verstopte passages en mooie uitzichten

In mijn eerste blog over Parijs heb ik al van alles geschreven over kamperen en fietsen in Parijs en over de gezellig wijk Le Marais. Als je deze (nog) niet gelezen hebt, kun je deze hier teruglezen.

Verstopte passages van Parijs

Omdat ik al vaker in Parijs ben geweest, wilde ik graag wat onbekendere plekjes van Parijs zien. Nu zijn er in Parijs heel wat ‘verstopte’ passages die gebouwd zijn aan het eind van de 18de eeuw. Dit zijn een soort voorlopers van de moderne winkelcentra en zitten vol met kleine leuke winkeltjes en boetiekjes. Veel van deze passages zijn verdwenen toen de Grands Magasins (de grote winkelcentra) in Parijs werden geopend, maar een aantal passages bestaan nog steeds en zijn zeker het bezoeken waard.

Één van deze passages is de Passage de l’Ancre (tussen 30 Rue de Turbigo en 223 Rue Saint-Martin) in het 3de arrondissement. Een passage van ongeveer 50 meter lang, vol bloemen en fel gekleurde puien. Helaas stonden wij letterlijk voor een dichte deur: In augustus hebben veel Fransen vakantie en trekken veel Parijzenaren uit Parijs weg, waardoor niet altijd alles geopend is.

Passage de lancre

Dus op zoek naar de volgende Passage.. Passage du Grand Cerf in het 2de arrondissement (tussen 145 Rue Saint-Denis en 8 Rue Dussoubs). Deze overdekte passage was gelukkig wel open, ondanks dat ook hier veel boetiekjes in de maand augustus gesloten waren. Één van de winkeltjes die wèl open was, was Rickshaw.

Hier verkopen ze ‘objets du monde’, een mix van antiek, vintage en nieuwe objecten van over de wereld. In dit winkeltje kijk je je ogen uit, want het staat vol! Van de vloer tot aan het plafond is het gevuld met alleen toffe items voor in je interieur, van geverfde deurknoppen tot aan gepimpte lampen.

Parijs Lunchen bij Le Pain Quotidien

De tweede dag dat we in Parijs waren besloten we met de fiets naar de dichtstbijzijnde metrohalte te fietsen en die dag met de metro en wandelend de stad verder te verkennen. Want ook de metro geeft een echt reisgevoel! Al die verschillende mensen, al die geuren (ok, niet allemaal even lekker) en het idee dat je onder de stad door reist.. Het blijft bijzonder èn een heel andere wereld.

Champs Elysées en Arc de Triomphe

Via de Champs Elysées en de Arc de Triomphe zijn we naar Montmartre en de Sacre Coeur gereisd, waar het bomvol was met toeristen. Omdat we hier al eerder geweest zijn, zijn we al snel weer rustig naar beneden gewandeld.

Montmartre-Parijs Ik wilde graag lunchen bij Rose Bakery (46, Rue des Martyrs, 75009 Paris), omdat ik hier supergoede recensies over had gelezen op internet. Helaas helaas waren ze druk aan het verbouwen toen wij voor de deur stonden.

Gelukkig zat er in dezelfde straat een ander leuk plekje waar we lekker geluncht hebben: Le Pain Quotidien (54, Rue des Martyrs, 75009 Paris). Vrij vertaald betekent dit ‘het dagelijks brood’. Wat ik heel tof vind is dat de meeste producten die hier gebruikt worden biologisch zijn. Ook zijn veel gerechten vegetarisch en/of veganistisch en wordt het menu aangepast aan het seizoen om seizoensgebonden producten te kunnen gebruiken. Ook de inrichting is superleuk! Veel hout en betonnen muren. Echt een plekje waar ik blij van word.

Le Pain Quotidien Parijs

Wij kozen hier voor de ‘Organic Baker’s Basket’. Allemaal verschillende lekkere broodjes geserveerd met lekkere jams (Probeer vooral de sinaasappeljam met stukjes sinaasappelschil) en spreads (Speculoos en witte chocoladepasta mmm..).

Uitzicht vanaf het dakterras van Printemps

Na onze lunch hebben we de metro gepakt richting Boulevard Haussman. Hier vind je de Grands Magasins van Parijs, waaronder Le Printemps (64 Boulevard Haussman, Paris). Zowel de buitenkant als de binnenkant van dit enorme gebouw straalt een enorme grandeur uit. Ook al koop je er niets, zeker de moeite om doorheen te wandelen.

Op de 9de verdieping van Le Printemps is het restaurant Deli-Cieux gevestigd. Vanaf het bijbehorende dakterras heb je een ontzettend mooi uitzicht over Parijs. Vanaf de ene kant van het terras zie je de Eiffeltoren, de Madeleine en de typische Parijse rooftops en aan de andere kant van het terras kijk je uit op Montmartre en de Sacre Coeur.

Printemps-Parijs

In mijn vorige blog heb ik nog een aantal andere tips gegeven voor een tripje naar Parijs! Heb je zelf ook tips of heb je het idee dat ik echt een aantal mooie of toffe plekjes heb gemist? Dan hoor ik ze heel graag! Want een vierde tripje naar Parijs gaat er zeker wel komen!

Handtekening The Early Morning Blog

BewarenBewaren