Op avontuur in IJsland

Akke: Nu de zomervakantie er weer aankomt, kan ik het niet laten terug te denken aan IJsland. Dit is geen warme, zon-zee-strandbestemming, maar zeker een bezoek waard. IJsland is geweldig. Wat een mooi land en zo veel afwisseling in het landschap. Wauw!

ijsland Autoweg nr. 1 

Wanneer je naar IJsland gaat, volg je autoweg nummer 1. Dit doet iedereen en ondanks dat ik graag van de gebaande paden afwijk, hebben mijn lief en ik route 1 ook helemaal gereden. De highlights zijn niet voor niets highlights. Daarnaast hebben we ook nog een paar nachten op de Westfjorden geslapen, op Landmannalaugar en op de camping in Reykjavik.

 

Foto impressie – IJsland

Hieronder vind je een aantal foto’s die een impressie geven van onze routetrip. Wij hadden de mogelijkheid om met de auto en tent van vrienden dit geweldige land te bezoeken. Het grote voordeel hiervan is dat je super flexibel bent, op de mooiste plekjes kunt overnachten en de campings op IJsland zijn niet zo duur. IJsland is namelijk een duur land, dus dit bespaart je echt gigantisch. Het nadeel is wel dat het koud is ’s nachts en dat je dus niet lange avonden buiten zit en je goed moet kleden. Maar als je echt koud bent, ga je snel naar een hotpot of een zwembad en dan ben je binnen no-time weer lekker warm.

ijsland

Wij begonnen onze reis eigenlijk pas echt in Landmannalaugar. Hier mag je met een huurauto niet naartoe, maar er gaan wel veel 4×4-bussen en excursie die kant op. Wij gingen wel met onze ‘gewone’ auto, maar waren de enige niet-4×4-auto.

Na Landmannalaugar deden we Vík, Skaftafell en Jökalsárlón aan. We zagen walvissen, waaronder een blauwe vinvis, in Húsavik en waanden ons op de maan bij Krafla. Bij Krafla zijn ook geothermische baden die je veel meer IJsland laten zien dan de Blue Lagoon. De mooiste kampeerplek was in de Westfjorden, onder de waterval Dynjandi. Deze was alleen zo inmens dat foto’s niet kunnen laten zien hoe ontzetten mooi en machtig de natuur daar is.

Ik ben benieuwd of IJsland jou ook aanspreekt!”

ijsland

ijsland ijsland ijsland ijsland ijsland ijsland

ijsland

The-early-morning-blog

One Comment

Leave a Reply