YES! Mijn allereerste blogpost is een feit.

Hoi! Welkom op mijn blog. Leuk dat je mijn allereerste blogbericht leest.

Als kind schreef ik veel verhalen en als tiener schreef ik heel plichtsgetrouw in mijn dagboek dat ik overal en nergens verstopte. Toen hield ik al van schrijven. Door te schrijven kon ik mijn gedachten kwijt. Ik kon me trouwens ook beter uiten op schrift dan met gesproken woorden.

Wanderlust Citrus Frankrijk

Als ik hier nu, toch wel heel wat jaren later, op terugkijk, was dat niet zo raar. Ik was èn ben een overduidelijke introvert. Geef me een test (Hoe introvert/extravert ben jij?) en 9 van de 10 vragen beantwoord ik als een echte introvert. Introverte personen zijn vaak schrijvers: Ze verkiezen vaak de geschreven taal om gedachten en gevoelens te verwoorden boven een gesprek. Nou, daarvan ben ik het levende voorbeeld.

Overigens zijn de meeste vooroordelen die (jammer genoeg!) nog altijd bestaan over introverte mensen niet waar. Ja, introverte mensen hebben regelmatig de behoefte om even alleen te zijn. Ik heb die momenten echt nodig om me weer op te laden en ik kan van deze momenten ook echt heel erg genieten. En nee, introverte mensen houden er in het algemeen niet zo van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar! Introverte mensen houden net als extraverte mensen ook van gezelligheid, van vrienden en familie om zich heen en ze kunnen zich sociaal heus prima redden. In introverte mensen schuilen veel (niet altijd even zichtbare) krachten. Hier ga ik in een toekomstige blog zeker op terugkomen.

Op een bepaald moment ben ik dus gestopt met schrijven.. Ik nam er de tijd niet meer voor. De laatste jaren heb ik vooral verslagen, essays en scripties geschreven voor de opleiding(en) die ik heb gevolgd en nog volg. Ondanks dat ik dit best leuk vind, geeft dit me niet genoeg voldoening. Het kriebelt om weer te gaan schrijven: “The itch of writing”. Korte verhalen, blogs en wie weet wat nog meer.

The itch of writing

Om toe te geven aan deze “itch of writing”, ben ik deze blog gestart. Zoals het een echte introvert betaamt, ben ik me natuurlijk eerst gaan verdiepen in ‘het bloggen’. Wat houdt dat nu eigenlijk in.. Bloggen? Hoe zet ik een blog op? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar ga ik over schrijven? En hoe kom ik aan een leuke naam?

Na een boel brainstormen op papieren, nadenken in bed en inspiratie op doen op internet, was ik eruit: The Early Morning Blog. Deze blog is ontstaan uit vier dingen die ik in mijn vrije tijd het liefste doe: Lekker eten, fotograferen, reizen en projectjes voor in huis bedenken en maken. Maar waarom dan ‘The Early Morning’? Omdat ik een enorm ochtendmens ben. In de ochtend voel ik me op mijn best, heb ik de meeste inspiratie en de meeste energie.

Groningen I have this thing with doors From where i stand

En hee, dat zonder koffie! Want dat vind ik dus absoluut niet lekker. ‘s Ochtends vroeg word ik vaak wakker met allemaal ideëen en gedachten in mijn hoofd.. Hoe ik de logeerkamer wil inrichten, welk ontbijtje ik die ochtend zal gaan eten of wat ik allemaal wil gaan doen die dag. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends vroeg met onze hond door het bos of over de hei te lopen. Overal is het nog helemaal stil.. Alleen, ik, onze hond en de natuur.

The Early Morning Blog

Op The Early Morning Blog deel ik lekkere recepten, maar ook DIY projectjes en tutorials om je huis en tuin nóg leuker te maken. Ik schrijf over mooie reizen, maar ook over onderwerpen als introversie. Ik ga persoonlijke blogs schrijven (Oei, mezelf kwetsbaar opstellen dus?) en ik hoop ook verhalen met jullie te delen van voor mij inspirerende mensen.

Zoals je al leest, is The Early Morning Blog geen blog met de focus op één onderwerp. Daarvoor vind ik teveel dingen leuk: Ik zou gewoon geen keuze kunnen maken. Ik hoop door middel van deze blog mijn schrijfskills te verbeteren (Tips zijn altijd welkom!), maar des te meer hoop ik je met mijn blog te inspireren.. Ik hoop dat je leuke ideeën op doet via mijn blog, dat je met mijn blog de keuken in gaat en dat ik je een kijkje in ‘an introverts mind’ kan geven.

Liefs,

Kirsten

Handtekening The Early Morning Blog

9 Comments

Leave a Reply