• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Hotspot: Foodbar Picknickers | Terherne

Hotspot: Foodbar Picknickers | Terherne

Het is alweer een paar maanden geleden dat mijn vriendinnetje Sharon voorstelde om eens te gaan lunchen bij Foodbar Picknickers. Dit scheen een ontzettend leuk plekje te zijn aan het Sneekermeer. Afgelopen dinsdag hebben we dan eindelijk een bezoekje gebracht aan Picknickers. Hoe ik dit ervaren heb? Dat lees je in deze blog. 

hotspot-picknickers-terherne

Eten en drinken bij Picknickers in Terherne

Picknickers is, zoals zij het zelf omschrijven op hun website, een restaurant en foodbar in Terherne – Je weet wel.. Kameleondorp! – aan het Sneekermeer. Samen met Sharon heb ik genoten van een lunch (en natuurlijk van cheesecake met rabarber als dessert) op het terras. We hadden het geluk dat het (redelijk) lekker weer was en fijn buiten konden zitten. Maar bij regen kun je ook heel gezellig binnen in de foodbar of in de ‘kas’ zitten.

hotspot-picknickers-terherne

Picknickers heet natuurlijk niet voor niets Picknickers, er is namelijk ook een ‘to go’ mogelijkheid. Je kunt allerlei lekkers meenemen voor onderweg. Hoe leuk is dat tijdens je fietstochtje om de Friese meren of voor op de boot? Dit lijkt mij heel leuk om eens uit te proberen tijdens mijn volgende bezoekje aan Picknickers. Met een heuse picknickmand natuurlijk. Want die hoort er dan wel bij. Mocht je met de boot komen, kun je trouwens gewoon aanleggen in de buurt van Picknickers. Ideaal toch? 😉

 

De menukaart van Picknickers

Van de menukaart van Picknickers werd ik ook heel blij. Naast gerechtjes met vlees en vis, stonden er namelijk ook lekkere vega gerechtjes op de kaart, zoals de superfoodssalade met geitenkaas en kikkererwten die je op de foto’s terugziet. En als je zin hebt in makkelijk, kun je gewoon een boterham met pindakaas krijgen. Alleen daardoor ben ik al fan haha!

hotspot-picknickers-terherne

Er wordt van alles geserveerd: van koffie en thee, tot ontbijt en diner, en van sandwiches en salades tot lekkere hapjes. Wat ik ook een grote plus vind, is dat veel producten die gebruikt worden van lokale leveranciers afkomstig en biologisch zijn.

hotspot-picknickers-terherne

hotspot-picknickers-terherne

Eindoordeel

Echt.. Wanneer je in de buurt bent, ga naar Picknickers in Terherne en doe je tegoed aan al het lekkers dat ze aanbieden. Wat een fijn plekje. Het is lekker hip ingericht met gezellige banken, leuke zitjes op het terras en in de kas. Het geeft je het gevoel van een strandtent. Weliswaar zonder strand, maar wel met uitzicht op het de Friese meren. Daarnaast is de bediening erg vriendelijk en is het eten ontzettend lekker. De omgeving is prachtig. Ik baalde stiekem best wel een beetje dat ik mijn MTB niet had meegenomen in de auto. Aan de andere kant is dat natuurlijk een goed excuus voor een volgend bezoekje aan Picknickers.

hotspot-picknickers-terherne

hotspot-picknickers-terherne

The-early-morning-blog

 

 

BewarenBewaren

Leave a Reply