• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Havermoutpap met pompoen en warme appeltjes

Havermoutpap met pompoen en warme appeltjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben (vooral in de winter) gek op warme havermoutpap, warme appeltjes en op pompoen. Niet zo verrassend dus dat ik nu met een ontbijtje kom waar al dit lekkers in zit: Havermoutpap met pompoen en warme appeltjes. Wat mij betreft één grote bowl of goodness. Ik vind het heerlijk ’s ochtends vroeg. Lekker verwarmend, gezond én romig door de toevoeging van een beetje yoghurt. Ik ga er gewoon ook niet meer woorden aan vuil maken, je moet het gewoon maken en proeven. pompoen-havermout

 

Ingrediënten (voor 1 grote kom):

  • 60 gram havermout
  • 250 ml (plantaardige) melk; ik gebruik ongezoete amandelmelk.
  • 4 grote el pompoenpuree; gebruik hiervoor 1 pompoen of kant en klare pompoenstukjes
  • 1 appel
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • Een snufje gemberpoeder
  • Een snufje nootmuskaat
  • Twee snufjes kaneel
  • 1 of 2 el agavesiroop of honing naar smaak
  • Een dot Griekse yoghurt of kwark

pompoen-havermout

Bereiding:

  1. Om dit havermoutje met pompoen te maken heb je allereerst pompoenpuree nodig. Pompoenpuree kun je in Amerika zo in de winkel kopen. Hier in Nederland moet je er iets meer moeite voor doen. Je kunt een hele pompoen of kant en klare pompoenstukjes uit het koelvak gebruiken. In beide gevallen kook je de pompoen(stukjes) een kwartiertje in een pan met kokend water. Hierna kun je, als je dit nog niet gedaan hebt, de pompoen in stukjes snijden en tot puree maken met de staafmixer. Ik voeg er vaak een beetje peper, zout en een scheutje melk aan toe. De peper en zout voor de smaak en de melk om het wat smeuïger te maken.
  2. Snijd vervolgens een appel in kleine stukjes en bak deze in wat kokosolie in een bakpannetje. Strooi er een snufje kaneel overheen. Bak de appelstukjes tot ze een beetje verkleuren en wat zachter worden.
  3. Doe ondertussen de havermout samen met de melk in een steelpannetje en zet op het vuur. Voeg hier de vanille, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel toe en roer goed door. Laat een paar minuten koken op matig vuur totdat het een papje wordt.
  4. Voeg vervolgens de pompoenpuree en een beetje agavesiroop of honing naar smaak toe. Roer nogmaals goed door en laat even verwarmen.
  5. Giet de havermoutpap vervolgens in een kom. Schep hier een lekkere dot yoghurt of kwark overheen en verspreid vervolgens de gebakken stukjes appel over je kom.

Een bowl of goodness! Geniet ervan. pompoen-havermout

Heb je deze havermoutpap met pompoen en warme appeltjes gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

  The-early-morning-blog