• Home
 • /
 • Food
 • /
 • Havermoutpap met peer, chocola en pistache

Havermoutpap met peer, chocola en pistache

De laatste week is het voor mijn gevoel een stuk kouder geworden. Ik heb al een paar keer moeten krabben en ga zonder mijn handschoenen het huis al bijna niet meer uit. Ondanks dat ik echt weer even moet wennen aan dit weer, vind ik het idee van herfst en winter ook altijd iets gezelligs hebben. Lange boswandelingen met onze herder Butch en daarna lekker op de bank met een goed boek en een warme chocomel. Onder een dekentje natuurlijk.

havermoutpap-met-peer-chocola-en-pistache-1

Ik merk ook dat ik zin krijg in allemaal lekkere warme drankjes en ontbijtjes. Een hele verandering met de zomer, waarin de frisse watertjes met fruit en ijsblokjes en ontbijtjes met zomerfruit niet aan te slepen waren. Deze week heb ik ‘s ochtends alleen maar warme havermoutpap gegeten. De een gruwelt ervan, de ander vindt het heerlijk. Ik hoor bij die laatste categorie. En omdat ik wel van wat variatie hou, heb ik deze week van alles uitgeprobeerd.

Waaronder dit ontbijtje. Warme havermoutpap met peer, chocola, kaneel èn pistache. Klinkt goed, he? De combinatie alleen al. Gekarameliseerde peer en chocola, mm.. Het recept is van Mind Your Feed en heb ik dus niet zelf bedacht. Wel heb ik het een en ander in het recept aangepast. In tegenstelling tot Reny (van Mind Your Feed) hou ik namelijk wel van warme pap.

havermoutpap-met-peer-chocola-en-pistache-2

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 200 ml amandelmelk
 • 50 gr havermout
 • 1 peer
 • 1 tl agavesiroop of honing
 • 1 tl kaneel
 • 1 mespuntje vanille
 • Een beetje kokosolie of andere olie/boter om in te bakken
 • 10 gram pure chocola
 • Een klein handje pistachenootjes

Bereiding:

 1. Meng de havermout met de melk en de kaneel in een pannetje. Laat het op zacht vuur warm worden, tot het een echt papje is geworden. Als je het lekker vindt, kun je hier alvast een klein stukje chocola aan toevoegen.
 2. Laat wat kokosolie smelten in een klein bakpannetje. Snijd ondertussen de peer in stukjes en voeg deze, samen met de agavesiroop/honing en de vanille aan het pannetje toe. Laat een minuut of 5 pruttelen en schep de stukjes peer af en toe om totdat de peer gekarameliseerd is.
 3. Hak ondertussen de stukjes chocola en de pistachenootjes fijn.
 4. Doe de havermoutpap in een schaaltje en leg de stukjes gekarameliseerde peer hier bovenop. Top af met de chocola en pistache.

Geniet ervan!

havermoutpap-met-peer-chocola-en-pistache-2

 

The-early-morning-blog

BewarenBewaren

Leave a Reply