• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Havermoutpap met chocolade en pindakaas

Havermoutpap met chocolade en pindakaas

chocola-en-pindakaas-oatmeal-5

De één gruwelt ervan, de ander vindt het de meest lekkere combinatie ooit. Ik smeerde vroeger (oké, ik geef toe, af en toe doe ik dit nog steeds!) altijd pindakaas samen met chocoladepasta op mijn broodjes. Het liefste pindakaas met nootjes en het liefste van allebei een dikke laag. Als je het mij vraagt, zijn chocolade en pindakaas gewoon gemaakt voor elkaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er gek op. 

Gezond? Nee, niet bepaald. Natuurlijk, in pindakaas zitten gezonde vetten en ook voor het eten van chocolade zijn echt wel een aantal voordelen te noemen. Maar wanneer je er teveel van eet, zijn die voordelen echt wel verdwenen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als warme havermoutpap, wat dan weer wèl gezond is. En 1 en 1 is 2. Of moet ik zeggen 1 + 1 + 1 = 3? De havermoutpap met chocolade en pindakaas kon niet uitblijven.

Deze havermoutpap van havermout, cacao en amandelmelk is gezoet met slechts één banaan en afgemaakt met een beetje chocolade, een lepeltje pindakaas en wat ongezouten pinda’s. Het vult enorm, waardoor je de rest van de ochtend gewoon geen trek meer hebt. Het is veganistisch (mits je plantaardige melk gebruikt). En het is ook nog eens superlekker.

havermout

Ingrediënten (voor 1 grote kom):

  • 1 banaan
  • 250 ml (plantaardige) melk: ik gebruik ongezoete amandelmelk, maar je kunt gerust een ander soort melk gebruiken.
  • 50 gram havermout
  • 1 kleine el cacao
  • 1 kleine el pindakaas
  • een paar blokjes (gesmolten) chocolade
  • een handjevol ongezouten pinda’s

Bereiding:

  1. Voeg aan een steelpannetje de amandelmelk, havermout, banaan en cacao toe. En laat opwarmen tot het veranderd is in warme havermoutpap. Als je het idee hebt dat je te weinig havermout of melk hebt, kun je er altijd meer aan toevoegen.
  2. Hak de pinda’s in stukjes.
  3. Hak de chocola in kleine stukjes of verwarm (au bain marie) tot het gesmolten is.
  4. Doe de havermoutpap in een kom. Voeg de pindakaas eraan toe en roer door de havermout heen.
  5. Strooi de pinda’s en de chocolade over de pap heen. En geniet!

The-early-morning-blog

Laat een reactie achter