• Home
 • /
 • Food
 • /
 • Havermoutpap met blauwe bessen en gebakken banaan

Havermoutpap met blauwe bessen en gebakken banaan

Tot een jaar of vier geleden had ik nog nooit zelf havermoutpap gemaakt. Echt waar. Laat staan dat ik een bakje havermout maakte met gebakken banaan en blauwe besjes. Ik at ’s ochtends, voor ik naar school of het werk ging, braaf mijn boterhammetje met kaas, jam, pasta of pindakaas. Of ik er van genoot? Nee, ik had vaak heel veel moeite om mijn broodjes ’s ochtends vroeg weg te krijgen. Tijd om lekkere ontbijtjes te maken gunde ik mezelf sowieso niet ’s ochtends vroeg. Hoe langer ik in bed kon blijven liggen hoe beter.  En daarnaast.. Wat moest ik anders eten? Ik had geen idee waar ik mijn vertrouwde belegde broodjes mee zou moeten vervangen. Komt dit jou ook bekend voor?

Inmiddels is er dan ook wel het een en ander veranderd. Ik ben gek op ontbijten. Het liefste ontbijt ik de hele dag door. Maar niet meer met een boterham met kaas. Ik kan me zelfs niet eens herinneren wanneer ik dit voor het laatst als ontbijt heb gegeten. Wat ik dan wel eet als ontbijt? Op The Early Morning Blog vind je al een heel aantal ontbijtjes die ik regelmatig eet. Als ik niet al teveel tijd heb, vind ik het lekker om havermoutpap met warm fruit te maken.

Want echt, zo ontzettend veel tijd kost het je niet: binnen 10 minuten tover je een lekker warm bakje havermoutpap op tafel. Maar ik maak ook regelmatig lekkere smoothies of geniet van een kommetje yoghurt of kwark met fruit en zelfgemaakte granola. Heb ik wat meer tijd? Dan maak ik gezonde pannenkoekjes, lekkere smoothiebowls, havermoutjes uit de oven, noem maar op..

havermoutpap-gebakken-banaan

Ik kan echt enorm genieten van een lekker ontbijtje. Niet voor niets de reden dat mijn website en social media vol staat met lekkermakende ontbijtjes. Er is zo ontzettend veel lekkers – en gezonds – waarmee je ’s ochtends vroeg kunt variëren en waarmee je je ontbijt gewoon tot een feestje maakt. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Vandaag deel ik weer een feestje in een kommetje met jullie. Warme havermoutpap met blauwe bessen en gebakken banaan. En ook niet geheel onbelangrijk, een stukje smeltende pure chocola. En voor de snelle ontbijters onder jullie: Binnen 10 minuten heb je deze ingrediënten omgetoverd tot een bijzonder ontbijtje.

havermoutpap-gebakken-banaan

havermoutpap-gebakken-banaan

Wat heb je nodig voor 1 grote kom havermout?

 • 1 banaan
 • 1 el kokosolie
 • 1 el agavesiroop of honing
 • 50 gram havermout
 • 250 ml plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
 • 1 tl vanille
 • 1 tl kaneel
 • 1 grote handvol (bevroren) blauwe bessen
 • 1 stukje pure chocola

Hoe maak je de havermoutpap?

 1. Laat een beetje kokosolie smelten in een klein bakpannetje. Snijd de banaan in plakjes. Laat de banaan op laag vuur, samen met een beetje agavesiroop, bakken in de gesmolten kokosolie. Draai de plakjes banaan tijdens het maken van de havermoutpap af en toe om.
 2. Doe de melk samen met de vanille, kaneel en havermout in een steelpan en laat een paar minuten op matig vuur koken tot het een warm havermoutpapje is geworden. Roer regelmatig door.
 3. Laat de blauwe bessen ondertussen ontdooien als je bevroren fruit gebruikt.
 4. Giet de havermoutpap in een kom. Roer de helft van de blauwe bessen door de havermout zodat de pap een paars kleurtje krijgt.
 5. Verspreid de andere helft van de blauwe bessen samen met de gebakken banaan over de pap.
 6. Snijd het blokje chocola in kleine stukjes en verspreid ook de chocola over je kom. Door de warmte van de banaan en de pap zal de chocola al snel een beetje smelten.

Geniet ervan!

  havermoutpap-gebakken-banaan

Heb je de havermoutpap met blauwe bessen en gebakken banaan gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

  The-early-morning-blog

Leave a Reply