• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Geitenkaas van blije geitjes – Zoë & Zazu

Geitenkaas van blije geitjes – Zoë & Zazu

In mijn kindertijd vond ik geitenkaas helemaal niet lekker. Het rook te sterk, het smaakte gek, het idee vond ik raar.. Mijn moeder voegde toen wel eens ‘stiekem’ geitenkaas in plaats van gewone kaas toe aan haar baksels. Wanneer mijn zussen en ik dit niet wisten, was er niets aan de hand. Dan zaten we te smikkelen en gingen beide ovenschotels leeg. Maar als mijn moeder voorafgaand aan het avondeten had gezegd dat er geitenkaas in het eten zat, zouden we het met lange tanden hebben op gegeten. Hoe anders is dat nu? Ik ben tegenwoordig gek op geitenkaas!! 

Geitenkaas-Zoe-Zazu

Blije geitjes

Daarom was ik ook super enthousiast toen ik zag dat er nieuwe geitenkaasjes op de markt werden gebracht. Namelijk Zoë & Zazu Geitenkaas. Gerijpte geitenkaasjes in de vorm van een leuk driehoekje, afkomstig van blije geitjes. En juist dat laatste vind ik erg belangrijk. Zoals jullie inmiddels ongetwijfeld weten, eet ik sinds begin 2017 vegetarisch. Ik eet ook regelmatig plantaardig, maar vind dit niet altijd even makkelijk. Mijn liefde voor geitenkaas is daar één van de redenen van. Daarom vind ik het ook heel erg fijn dat deze nieuwe kaasjes afkomstig zijn uit een biologische boerderij. Dit betekent dat de geiten genieten van meer ruimte en van biologisch voer. Het lijkt me overigens super interessant om eens te zien hoe het er op zo’n boerderij aan toe gaat. En jullie?

Geitenkaas-Zoe-Zazu

 

Midnight truffle, Super natural en Wild fennel

Pardon? Wat betekent dit zul je misschien denken. Dit zijn de drie smaken van de Zoë & Zazu geitenkaasjes. De namen zeggen het eigenlijk al: Aan de Midnight truffle geitenkaasjes is truffel toegevoegd, en bij de Wild fennel smaak wordt geitenkaas gemengd met wilde venkel. De Super natural geitenkaas klinkt misschien wat minder spectaculair. Maar ook hier is iets bijzonders aan toegevoegd: Deze wordt namelijk bedekt met een laagje eetbare as. Huh? Ja, echt!

Geitenkaas-Zoe-Zazu

Wat ik van de geitenkaasjes vind?

Ik heb de geitenkaasjes inmiddels alledrie geproefd en ik kan zeggen: Ik vind ze lekker!! Erg lekker. Je proeft dat de geitenkaas gerijpt is en dus wat sterker smaakt dan de geitenkaas die je vaak in de supermarkt koopt. Leuk feitje: De geitenkaasjes rijpen (door) in de verpakking. Hoe dichterbij de tenminste-houdbaar-tot-datum, hoe rijper het kaasje is. Dit betekent dat de smaak ook sterker wordt naarmate deze datum in zicht komt. Ik at de kaasjes tegen de houdbaarheidsdatum aan, dus waren ze behoorlijk gerijpt. En ik vond ze erg lekker. Waar ik normaal gesproken geitenkaas overal doorheen en overheen doe, had ik de neiging om deze geitenkaasjes echt als delicatesse, als borrelhapje, te eten. Omdat de geitenkaasjes ook nog eens de vorm van een driehoekje hebben en de verpakking met de geitjes Zoë en Zazu er zo gezellig uit ziet, is het superleuk om ze op een feestje te serveren.

Geitenkaas-Zoe-Zazu

Wat voor lekkers heb ik gemaakt met de geitenkaas?

Drie smaken geitenkaas en dus ook drie verschillende gerechtjes. Of nee, zelfs vier. Wat ik dan heb gemaakt?

Pompoensoep met een stokbroodje en midnight truffel geitenkaas

Geitenkaas-Zoe-Zazu

Vers brood met gemengde sla, pecannoten, honing en wild fennel geitenkaas

Geitenkaas-Zoe-Zazu

Salade van gemengde sla, peer, witte druiven, walnoten, honing, een balsamicodressing en super natural geitenkaas

Geitenkaas-Zoe-Zazu

En last but not least.. Een borrelplankje met de super natural geitenkaas

Geitenkaas-Zoe-Zazu

 

Heb jij de geitenkaas van Zoë & Zazu al geproefd? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Je vindt de geitenkaas sinds kort in het schap bij de Albert Heijn.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met Linking Pin en Zoë & Zazu Geitenkaas. Ik werk alleen samen met producten en bedrijven waar ik volledig achter sta. 

The-early-morning-blog

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply