Gado gado in een wrap

Afgelopen zomer waren we aan het rondreizen in Indonesië (de blogs over deze reis lees je hier). Wat heb ik daar ontzettend genoten van al het lekkere Indonesische eten. Nasi goreng, mie goreng, rendang.. Maar ook zeker van gado gado.  Gado gado is een Indonesisch groentegerecht. Veel groenten, vaak geserveerd met rijst, een gekookt eitje, tofu en tempé. Heerlijk! Binnenkort komt er dan ook zeker nog een keer een recept voor een gado gado schotel online, maar vandaag staat er een variatie op dit groentegerecht voor jullie online. Namelijk gado gado wraps. Juist.. Gado gado in een wrap.

Je kunt deze wraps als avondeten eten, maar ook voor de lunch zijn ze heel geschikt. Ondanks dat je de eieren, de aardappels en de boontjes even moet koken (en dat je dus wel een aantal pannetjes nodig hebt), heb je de wraps zo op tafel staan. Ik heb er deze keer geen tofu of tempé aan toegevoegd, omdat Stefan hier niet zo dol op is. Maar dit kun je natuurlijk gerust toevoegen.

Ik heb er overigens voor gekozen om de wraps af te toppen met seroendeng (een mix van geroosterde kokos, pinda’s en specerijen). Dit heb ik in Indonesië niet gezien wanneer ik gado gado bestelde. Dus misschien doe ik wel iets ontzettend verkeerd, maar.. Ik vind het lekker! J Het maakt de pindasaus voor mijn gevoel nóg lekkerder.
gado-gado-wraps

Wat heb je nodig voor 4 goedgevulde wraps (2-3 personen)

Voor de wraps:
  • 4 (mais)tortilla’s
  • 2 eieren
  • 2 medium aardappelen
  • 100 gram sperzieboontjes
  • Een handjevol taugé
  • 2 handjesvol verse spinazie
  • 1 knoflookteentje
  • 1 halve komkommer
  • 2 eetlepels seroendeng (geroosterde kokos, pinda’s en specerijen. Dit vind je bij de oosterse producten in de supermarkt of bij de toko.)

Voor de pindasaus:

  • Een halve ui
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl sambal
  • 2 tl ketjap
  • Een scheutje melk

Hoe maak je de gado gado wraps?

De wraps:
  1. Kook water om de eieren en de groenten te koken.
  2. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Prik met een mesje een heel klein gaatje onderin de eieren en leg ze met een lepel in het pannetje met water. Kook de eieren in 10 minuten hard (ik ben hier echt heel slecht in en doe het meestal op de gok. Gelukkig pakt het meestal goed uit haha!). Laat de eieren vervolgens schrikken in koud water en pel ze.
  4. Laat ook de aardappelblokjes een minuut of 10 koken in een klein pannetje. Voeg hieraan na een paar minuten de sperzieboontjes toe om die ook even mee te laten koken.
  5. Zet vervolgens een bakpan op het vuur. Laat hierin wat olie heet worden. Pers het knoflookteentje uit in de bakpan en doe de spinazie hier vervolgens bij. Laat de spinazie slinken. Laat in de laatste twee minuten de taugé kort meebakken. Zet vervolgens het vuur uit.
  6. Snijd terwijl alles kookt en bakt de halve komkommer in stukjes.
  7. Snijd vervolgens de ui. Bak de ui, samen met een geperst knoflookteentje in een klein bakpannetje en zet even aan de kant.
De pindasaus:
  1. Gebruik het pannetje waar je de eieren in gekookt hebt vervolgens voor de pindasaus. (Ik weet het.. Je hebt best wel veel pannetjes nodig, maar alles is ook zo klaar.) Doe de pindakaas, melk, ketjap en sambal bij elkaar in een pannetje en voeg de gebakken ui en knoflook hieraan toe. Warm de pindasaus op op een matig vuur en roer ondertussen goed door. Wanneer de pindasaus te dun is, kun je nog een klein lepeltje pindakaas toevoegen. Is de pindasaus te dik, kun je een extra scheutje melk toevoegen.
  2. Warm ondertussen de tortilla’s op in de magnetron, de oven of in een grillpannetje.
  3. Alles is nu klaar om je wrap op te gaan maken: Leg de wrap op je bord. Verspreid de spinazie, taugé, aardappelblokjes en sperzieboontjes over je wrap. Verspreid hier vervolgens de komkommerstukjes en stukjes ei overheen. Lepel er pindasaus overheen en top af met een beetje seroendeng.

gado-gado-wraps

Eet smakelijk!

Heb je deze gado gado wraps gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

3 Comments

Laat een reactie achter