• Home
 • /
 • Nederland
 • /
 • Fotoblogje: Roadtrip in de kop van Noord-Holland

Fotoblogje: Roadtrip in de kop van Noord-Holland

Afgelopen vrijdag was ik lekker vrij. De eerste versie van mijn scriptie is ingeleverd, dus het voelde voor het eerst sinds lange tijd ook als écht vrij. Na al dat gestudeer had ik dan ook superveel zin om leuke dingen te doen, om foto’s te maken, te genieten van het weer en leuke plekjes te ontdekken. En dat deed ik afgelopen vrijdag samen met mijn zusje Annemieke: We hebben een klein roadtripje gemaakt in de kop van Noord-Holland.  

noord-holland

Zelf woon ik in Drenthe, dichtbij het bos en de hei. Elke dag ben ik samen met onze hond Butch wel op de hei te vinden. Maar die kust.. de zee.. de duinen.. dat mis ik wel echt hier in Drenthe. Daarnaast wonen mijn opa en oma in Noord-Holland. Samen met mijn zusje besloten we hen dan ook een bezoekje te brengen. Maar voordat we naar onze opa en oma toe gingen, zijn we samen op pad geweest. Wat we allemaal gedaan en gezien hebben, lees (en zie je vooral) in dit fotoblogje.

Op zoek naar de mooiste bollenvelden

bollenvelden-noord-holland

Het is april en het zonnetje begint weer vaker te schijnen. Dus tijd voor tulpen, hyacinten en narcissen. En ook voor bollenvelden! Wat een prachtig gezicht al die bollen die nu in bloei komen. Helaas waren ook heel veel bollen nog niet in bloei. Eigenlijk moeten we dus gewoon nog een keertje terug voor de mooiste foto’s.

In plaats van de grote wegen te pakken, kozen we voor de toeristische route. Vanaf de Afsluitdijk richting Anna Paulowna naar Julianadorp. En vanaf Julianadorp via de weg het dichtste bij de kust richting de Schoorlse duinen.

Wandelen in de Schoorlse duinen

We houden allebei van de duinen en van de zee, dus wandelen in de Schoorlse duinen stond ook op ons programma. Met de wandelschoenen aan, de camera én een heuse wandelkaart op zak in de hand zijn we gaan wandelen door de duinen. En echt, een aanrader. Wat een bijzonder landschap. En wat ontzettend uitgestrekt. Hier kun je helemaal los wanneer je van wandelen houdt (en van fotografie).

schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen schoorlse-duinen

Lunchen in Bergen: Bij Merel

Na het wandelen gaat een goede lunch er natuurlijk wel in. We reden dan ook even door naar het dorpje Bergen. Aan het Plein vind je het bakkerijtje Bij Merel. Voor lekkere smoothies, sapjes en broodjes zit je hier helemaal goed.

bij-merel-bergen bij-merel-bergen

Wanneer je nog even verder het dorpje in loopt, kom je uit bij de Ruïnekerk. Rondom de Ruïnekerk (die het sowieso al waard is om even door te lopen) vind je allemaal winkeltjes en terrasjes. Leuk om even rond te wandelen!

ruinekerk-bergen

Het terras op bij Bergen aan Zee

Hoe later het werd, hoe blauwer de lucht werd. Waar de dag in de Schoorlse duinen begon met een waterig zonnetje en vooral wolken, kwam de zon in Bergen steeds meer tevoorschijn. We moesten dan ook wel even door rijden naar Bergen aan Zee om aan het strand in de zon te genieten van een drankje. Dit deden we bij het strandpaviljoen Hemingway’s. Heerlijk! Uit de wind en in de zon, zonnebril op.. En genieten maar!

hemingways-bergen-aan-zee

De foto’s zeggen in dit geval denk ik meer dan woorden zouden kunnen doen: Wij hebben genoten! Heel cliché, maar wat is Nederland toch mooi. De laatste jaren geniet ik meer en meer van al de mooie natuur en van al het moois dat Nederland biedt. Ik kom snel terug naar Noord-Holland, want er is nog zoveel meer te ontdekken!

noord-holland

Heb jij deze plekjes ook wel eens bezocht? Of kom je er misschien zelfs vandaan? En heb je andere leuke tips voor mij om te ontdekken? Ik ben heel benieuwd en hoor het heel graag van je. 

The-early-morning-blog

2 Comments

 • Rowan

  11 April 2017 at 20:15

  Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad in Noord Holland! Ik ben ook gek op de duinen en het strand! Ik zou er best wat dichterbij willen wonen!

  Reply
  • theearlymorningblog

   12 April 2017 at 08:45

   Het was inderdaad heerlijk Rowan! 🙂 Het lijkt mij inderdaad ook superfijn om dichtbij het strand te wonen.. Lekker uitwaaien, zonnen, zwemmen, wandelen.. Maar ach, Drenthe is ook mooi haha! 🙂

   Reply

Leave a Reply