Fotoblogje: Een dagje Utrecht

Een week of 2-3 geleden bracht ik samen met Stefan een bezoekje aan de stad Utrecht. We hadden zin om er even een dagje op uit te gaan, met name omdat ik de laatste tijd zo druk ben geweest met het afronden van mijn scriptie en hiermee ook mijn opleiding. Een beetje quality time samen was dan ook wel op zijn plaats. Ondanks dat ik wel vaker in Utrecht ben geweest, was er nog zo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Omdat foto’s vaak zoveel meer zeggen dan woorden, neem ik jullie via deze fotoblog mee naar Utrecht.

utrecht

De Dom beklimmen

De 465 treden van de Dom beklimmen.. Ontzettend toeristisch én cliché, maar toch ook wel iets dat je gedaan moet hebben wanneer je Utrecht hebt bezocht: De trots van Utrecht. En aangezien we toch al de toerist in eigen land aan het uithangen waren.. Het is jammer genoeg niet mogelijk om de Dom op eigen houtje te beklimmen, maar in een uur tijd klim je samen met een gids en met een hele horde andere toeristen naar boven, waarbij je op verschillende verdiepingen van alles uitgelegd krijgt door een gids.

Hoe hoger we klommen, hoe smaller de trap werd en hoe kleiner de rondjes omhoog werden. Een klein beetje duizelig werd ik er wel van. Maar uiteindelijk waren we dan boven aan gekomen. Wat een uitzicht! Vanaf de top zag ik zelfs het huisje van mijn zus aan de grachten van Utrecht liggen. Ok, dit was toch wel de moeite waard. En daar gingen we weer.. Naar beneden! Om lekker te gaan rondslenteren door het oude centrum en langs de Utrechtse grachten.

utrecht

Lunchen bij Poké Perfect

Maar eerst moest er natuurlijk gegeten worden. Stefan wil al een hele tijd eens een poké bowl eten. Dol op sushi en ook op sushi bowls bleek wel. Sinds een paar minden is Poké Perfect aan de Korte Jansstraat 17 in Utrecht gevestigd. Hier, slechts een paar minuutjes lopen vanaf de Dom, bestelden we allebei een lekkere poké bowl. Ik ging voor de veganistische ‘Soy Joy’ bowl met mais in plaats van mushrooms. Aanrader!
utrecht utrecht

Slenteren door de oude binnenstad van Utrecht

Na de poké bowl hadden we allebei weer energie voor 10. Slenteren door de oude binnenstad was dan ook het volgende wat op het programma staat. Bij de ijskar van ‘Ik smelt voor jou..’ op de Maartensbrug aten we een Italiaans ijsje en bij Keck & Lisa in de Zadelstraat (één van de leukere winkelstraatjes wat mij betreft) móesten we natuurlijk even binnenkijken. Wat een leuke spulletjes, daar word je hebberig van.

utrecht utrecht

Een hofjes- en steegjeswandeling door Utrecht

Wat ik zo leuk vind aan steden als Utrecht, is dat overal in de binnenstad hofjes en tuinen verstopt liggen, die je, wanneer je hier geen idee van hebt, niet ziet en ook niet zo snel binnenloopt.  Om wat meer van Utrecht te zien liepen we dan ook een ‘hofjes- en steegjeswandeling’. En ik zou het iedereen aanraden die iets meer wilt zien dan de grachten, de Dom en de winkels van Utrecht. Hele romantische plekjes, idyllische huisjes, prachtige tuinen, een stukje historie en vooral heel veel rust. En dat midden in Utrecht. Ook als je houdt van mooie plaatjes schieten, zit je hier helemaal goed. Kijk mee en geniet!

utrecht utrecht

hofjes-utrecht

utrecht

Even bijkomen bij KEEK

Onze hofjes- en steegjeswandeling voerde ons langs de Twijnstraat. Nu wist ik van een eerder bezoekje aan Utrecht met mijn zussen, dat dit een ontzettend hip straatje aan het worden is met allemaal leuke winkeltjes en koffieplekjes. Ook had ik vooraf al de tip gekregen op zoek te gaan naar KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie) aan de Twijnstraat 23. Deze hippe lunchroom is 100% biologisch en dat sprak mij wel aan. Ik koos hier voor een warme appel chai. Een beetje herfstig (kruidig!), maar wel lekker.

utrecht

Volgende keer in Utrecht…

Na onze wandeling door alle hofjes en steegjes die Utrecht rijk is, hielden wij het weer voor gezien. Op naar huis! Maarrrr.. Er is nog zoveel meer dat we niet gezien/gedaan/gegeten hebben. Dus een volgend bezoekje zit er zeker aan te komen. Zo wil Stefan graag onder de Dom en zou ik volgende keer graag een taartje eten bij Meneer Peer en lunchen bij biologisch restaurant Gys. Wat ook erg hoog op mijn lijstje staat is om een bezoekje te brengen aan de Veldkeuken, gevestigd in het koetshuis van landgoed Nieuw Amelisweerd. Ook weer 100% biologisch en groente, fruit en kruiden van afkomstig van de tuinen op Amelisweerd worden hiervoor gebruikt. Rondwandelen op het landgoed zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Goed, dit genoemd hebbende, denk ik dat ik volgende keer beter een weekendje naar Utrecht kan gaan in plaats van één dagje.

Hebben jullie de plekjes in deze blog wel eens bezocht of een hofjeswandeling in Utrecht gemaakt? Heb ik iets gemist waarvan je zegt, hier moet je een volgende keer echt naar toe? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me weten.

Liefs,

Kirsten

The-early-morning-blog

2 Comments

 • Rowan

  14 May 2017 at 18:26

  Wat heerlijk zeg, zo’n dagje in Utrecht! Ik wil ook graag weer een keertje naar Utrecht, ik vind het zo gezellig daar! Je hebt hele sfeervolle foto’s gemaakt!

  Reply
  • theearlymorningblog

   2 June 2017 at 10:43

   Dankjewel Rowan! 🙂 Utrecht is inderdaad prachtig en ontzettend sfeervol. Hele fijne stad! Snel doen. 😉

   Reply

Leave a Reply