Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

Ik lees graag boeken. Héél veel boeken. Op vakantie, op het strand, onder een dekentje op de bank, voor ik ga slapen. Zelfs als ik in m’n eentje op een terrasje zit lees ik boeken. Ik kan helemaal op gaan in mooie boeken. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het lezen van boeken met vlagen gaat. De ene maand lees ik het ene na het andere boek, terwijl ik de andere maand met moeite één boek uit krijg.

Lezen

Momenteel zit ik in een enorme boekenflow. Mijn to-read lijstje wordt steeds langer door alle mooie boeken die ik zie. En het ene boek heb ik nog niet uit of het andere boek ligt al klaar om gelezen te worden. Spannende thrillers, romantische chick lit, bijzondere Young Adult boeken. Boeken die ontroeren, die inspireren, die mooi in de boekenkast staan, maar ook boeken die me aan het denken zetten..

Het lijkt me leuk om mijn ervaringen met de boeken die ik lees met jullie te delen. Eens in de zoveel tijd zal ik op mijn blog dan ook een aantal boeken die ik heb gelezen reviewen. Wie weet wordt jouw to-read-lijstje hierdoor ook steeds langer en word je geïnspireerd om meer boeken te lezen. 🙂

Vandaag een review van deel 1 van de Vuurvogel serie: Duizend stukjes van jou.

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

duizend-stukjes-van-jou
Genre: Young Adult
ISBN: 9789402710205
Uitgeverij: Harper Collins
Vertaald: A thousand pieces of you (Firebird #1)

Marguerite is de dochter van twee geniale wetenschappers. Zij hebben ontdekt hebben dat de wereld uit meerdere dimensies bestaat en dat je met de Vuurvogel, die zij uit hebben gevonden, van de ene naar de andere dimensie kunt reizen. De vader van Marguerite wordt vermoord door zijn assistent Paul. Marguerite wil wraak nemen op Paul: ‘VERMOORD PAUL MARKOV’ staat op de eerste bladzijde van het boek geschreven. Maar Paul blijkt, met de Vuurvogel die de ouders van Marguerite hebben uitgevonden, naar een andere dimensie gereisd te zijn. Samen met Theo, de andere assistent van haar vader, reist Marguerite Paul achterna. Omdat de geschiedenis in elke dimensie anders verloopt, ziet het leven van Marguerite er in elke dimensie totaal anders uit. De reis die Marguerite en Theo maken door de verschillende dimensies, zorgt voor verbazing, twijfel en gevaar.

 ‘Duizend stukjes van jou’ is het eerste deel van De vuurvogel-serie van Claudia Grey. Op verschillende boekenblogs en websites heb ik dit boek voorbij zien komen. In eerste instantie sprak vooral de cover me aan, want: Wauw, wat is die mooi! Maar sciencefiction? Verschillende dimensies? En een Vuurvogel waarmee je door verschillende dimensies reist? Nee, ik was niet overtuigd. Ik was een beetje bang dat ik het boek door al die dimensies en wetenschap te ingewikkeld zou vinden en niet uit zou lezen.

“Het laatste wat ik in deze dimensie voel, is zijn kus op mijn wang. Vaarwel. Vaarwel.”

Toch was ik door alle positieve reviews heel nieuwsgierig geworden naar het boek en heb ik hem gekocht. Dezelfde dag ben ik begonnen met lezen. Ik wilde niet meer stoppen met lezen. De dag erna had ik het boek al uitgelezen. Jammer genoeg.. Want hij was zó leuk. Één van de betere boeken die ik de laatste tijd heb gelezen, misschien zelfs wel favoriet. Ik heb dan ook het tweede deel van de Firebird serie ‘Tienduizend hemels boven jou’ (Ten thousand skies above you) dan ook besteld nog voor ik het boek uit had.

Want wat is het een leuk boek. Ik werd het verhaal ingezogen en kon me helemaal inleven in Marguerite en in het verhaal. Het verhaal wordt zo levensecht beschreven. Terwijl het eigenlijk een heel onwerkelijke situatie is en er in het boek ook genoeg aan de verbeelding wordt overgelaten. Misschien vind ik dat wel het mooie aan dit verhaal: Een realistisch gevoel in een onrealistische wereld.

“‘Ik zou van je houden in elke vorm, in elke dimensie, met elk verleden. Twijfel daar nooit aan.”

Je moet je hoofd wel even bij het verhaal houden om te snappen hoe de dimensies en de Vuurvogel werken (maar dit wil je ook) en toch was het lang niet zo ingewikkeld als ik had gedacht. Het boek leest eigenlijk ontzettend lekker weg. Samen met Marguerite ontdek je namelijk hoe het reizen met de Vuurvogel werkt. Het is heel bijzonder om te lezen hoe in dit boek de geschiedenis verandert (en er dus verschillende dimensies ontstaan) wanneer er andere keuzes worden gemaakt door de mens. Ik zeg: Zeker gaan lezen!

Benieuwd naar mijn volgende boekreview?

Oke, een klein voorproefje dan! In mijn volgende boekenblog review ik onder meer een boek over Madeline die allergisch is voor de hele wereld, een boek over McKenna die in haar eentje de Appalachian Trail in Amerika gaat lopen en het ontzettend mooie boek van Elle Luna: ‘Op de Tweesprong van moeten en willen’.

The-early-morning-blog

 

2 Comments

Laat een reactie achter