Chunky monkey havermoutje

Wie houdt niet van de chunky monkey smaak van Ben & Jerrys? Bananenroomijs met walnoten en choco banaantjes. HEERLIJK! Maar jammer genoeg niet zo gezond.. Om toch dit chunky monkey gevoel te krijgen, maakte ik dit chunky monkey havermoutje. De basis is havermoutpap met havermout en amandelmelk. En het allerlekkerste vind je bovenop: De combinatie van banaan, walnoot, pindakaas en gesmolten chocolade… Dit is echt een verwenontbijtje. 

chunky-monkey-havermoutje

Wat heb je nodig (voor 1 grote kom havermoutpap)?

 • 50 gram havermout
 • 250 ml (plantaardige) melk
  Ik gebruikte voor dit ontbijtje coconut & rice drink van Coconut Dream, maar je kunt gerust een andere soort melk gebruiken.
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl vanille extract
 • ½ banaan
 • 1 tl tot 1 el pindakaas (wat jij lekker vindt J)
 • Een handje gepelde walnoten
 • 2-3 blokjes pure chocolade
 • 1 diepvrieszakje

chunky-monkey-havermoutje

Hoe maak je het chunky monkey havermoutje?

 1. Doe de havermout, melk, kaneel en vanille bij elkaar in een pannetje. Warm de havermoutpap gedurende 3-5 minuten op, op matig vuur.
 2. Doe de havermoutpap in een kommetje.
 3. Snijd de banaan in plakjes en verspreid deze over je havermoutpap. Doe hetzelfde met de lepel pindakaas en met de walnoot(stukjes).
 4. Je kunt de chocolade vervolgens natuurlijk in stukjes hakken en over de havermoutpap verspreiden. Maar je kunt de chocolade ook laten smelten en vervolgens, net zoals op de foto, chocoladelijntjes over je ontbijtjes trekken.
 5. Hoe je dit doet? Warm een beetje water op in de waterkoker of in een pannetje. Giet het water in een bakje of pannetje.
  Doe de chocoladeblokjes in een diepvrieszakje. Zorg ervoor dat de chocolade in 1 van de 2 punten van het zakje zit. Hang het zakje een tijdje in het opgewarmde water, zodat de chocolade smelt. Wanneer de chocolade gesmolten is, knip je een klein puntje van de punt van het zakje af. Je kunt nu makkelijk lijntjes trekken met de chocolade.

Geniet van dit verwenontbijtje!

chunky-monkey-havermoutje

Heb je het chunky monkey havermoutje gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog  

2 Comments

Leave a Reply