• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Chocoladehavermoutje met banaan uit de pindakaaspot

Chocoladehavermoutje met banaan uit de pindakaaspot

Ik ben echt gek op pindakaas. Vooral op crunchy pindakaas: Pindakaas met stukjes. Ben je ook zo’n pindakaasliefhebber? En komt de bodem van je pindakaaspot in zicht? Niet weggooien, maar gewoon een lekker havermoutje in de (bijna lege) pindakaaspot maken. Super eenvoudig, maar superlekker. En hoe het komt.. Ik weet het niet. Maar uit de pot smaakt dit ontbijtje nog net even wat lekkerder.

Heb je geen lege pindakaaspot, maar heb je wel zin in een chocoladehavermoutje met banaan en pindakaas? Je kunt het havermoutje natuurlijk ook gewoon in een kommetje maken. Gebruik dan 1 kleine eetlepel pindakaas in het havermoutje.

havermoutje-uit-de-pindakaaspot

Wat heb je nodig voor 1 havermoutje uit de pindakaaspot?

  • 1 pindakaaspot die bijna leeg is
  • 50 gram havermout
  • 250 ml (ongezoete amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 banaan
  • 1 kleine el cacao
  • Een of twee blokjes pure chocolade
  • Optioneel: goji bessen voor de topping.

havermoutje-uit-de-pindakaaspot

Bereiding:

  1. Doe de melk, samen met de havermout, kaneel, agavesiroop en cacao in een steelpannetje en laat het op warm vuur opwarmen tot warme havermoutpap. Roer regelmatig goed door. Is de pap te dik? Voeg dan wat melk toe. Is de pap te dun? Voeg dan wat havermout toe.
  2. Snijd de banaan in plakjes en hak de stukjes chocola fijn.
  3. Wanneer de havermoutpap klaar is kun je deze voorzichtig in de pindakaaspot gieten. Ik vind het lekker om steeds een beetje havermoutpap erin te gieten, dan wat stukjes banaan en wat pure chocolade en dan weer wat havermoutpap eroverheen. Ga zo door tot de pindakaaspot vol is.
  4. Top vervolgens af met de banaan en chocolade die je nog over hebt en als je ze in huis hebt met een paar gojibessen.

Dit recept is niet gesponsord, ik ben gewoon heel erg fan van de 100% pindakaas van de Albert Heijn (met stukjes!).

havermoutje-uit-de-pindakaaspot

havermoutje-uit-de-pindakaaspot

Heb je dit chocoladehavermoutje uit de pindakaaspot gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

One Comment

Laat een reactie achter