Choco blueberry bowl

Een tijdje geleden deelde ik al het recept van een groene smoothiebowl met banaan, spinazie, kiwi en mango. Heerlijk fris en volop zomergevoelens. Sindsdien heb ik heel wat smoothiebowls gemaakt. Je kunt er namelijk zo leuk mee variëren. Zowel met de toppings als met de ‘smoothie’ zelf. Een smoothiebowl is namelijk gewoon een smoothie in een bowl, met als extraatje allemaal lekkere toppings.

De lekkerste smoothiebowls die ik maak deel ik natuurlijk graag met jullie. Nu maakte ik een paar dagen geleden een smoothiebowl waar ik echt heel blij van werd. En jullie ook! Zeker weten. Deze bowl kan ik de hele dag door wel eten. Iets met #alldaybreakfast?
De smoothiebowl waar ik het over heb is een choco blueberry bowl. De combinatie van banaan, cacao, dadel én blauwe bessen is echt perfect. Ondanks dat een smoothiebowl altijd koud is (door de toevoeging van bevroren fruit of gecrusht ijs), geeft deze smoothiebowl toch een beetje een winters gevoel.   choco-blueberry-bowl

Ingrediënten (voor 1 grote bowl):

 • 1 (bevroren) banaan
 • 1,5 el cacao
 • 2 dadels zonder pit
 • Een grote handvol (diepvries) blauwe bessen
 • 1 tl vanille extract
 • 50 ml plantaardige melk
 • 3 grote el (griekse) yoghurt
 • Eventueel een beetje gecrusht ijs
 • Voor de garnering gebruikte ik bijenpollen, chiazaadjes, bramen, blauwe en rode bessen.

Bereiding:

 1. Snijd de banaan in stukjes en ontpit de dadels.
 2. Doe de banaan samen met de dadels, cacao, blauwe bessen, vanille extract, melk en yoghurt bij elkaar in een blender en blend tot het een gladde smoothie is geworden. Wanneer je de smoothie te dik vindt, kun je nog wat extra melk toevoegen. Wanneer de smoothie juist te dun is, kun je nog wat yoghurt toevoegen.
 3. Giet de smoothie in een bowl.
 4. Garneer met bijenpollen, chiazaadjes en bessen.

Enjoy!

choco-blueberry-bowl

Heb je deze choco blueberry bowl gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

One Comment

Leave a Reply