• Home
  • /
  • Food
  • /
  • Broodje visburger en broodje sateschnitzel | Vivera | 100% plantaardig

Broodje visburger en broodje sateschnitzel | Vivera | 100% plantaardig

Toen ik van Vivera een berichtje ontving met de vraag of hun nieuwe producten wilde uitproberen, zei ik natuurlijk meteen.. JA!! GRAAG!! Het is natuurlijk sowieso altijd leuk om nieuwe producten te testen, maar omdat ik sinds een half jaar vegetarisch (en met enige regelmaat ook veganistisch) eet, vind ik het extra leuk om de nieuwe (100% plantaardige) producten van Vivera uit te proberen. En zo geschiedde.. Een paar dagen na dit berichtje ontving ik via de post een pakketje van Vivera. Met hierin: Twee visburgers én twee satéschnitzels. Beiden geheel plantaardig. Mm.. Wat zou ik daar eens mee gaan maken?

vega-sateschnitzel-vivera

Een broodje visburger en een broodje satéschnitzel natuurlijk!

Een paar lekkere broodjes bij de bakker waren zo gehaald en de andere ingrediënten (behalve misschien de dille) heb je vaak wel in huis. Gekke ingrediënten zitten er niet in en de broodjes zijn ook super simpel te maken. En lekker! Mijn man Stefan was (net als ik trouwens) helemaal enthousiast over deze broodjes én over de burger en schnitzel. Ik hoop echt dat de Coop en de Emté die bij mij in de buurt zitten ze snel in het assortiment opnemen. 🙂

Een deel van de ingrediënten voor het broodje visburger kun je de volgende dag zelfs gebruiken voor het broodje satéschnitzel. Snel naar de winkel en inslaan dus! Hieronder vind je de benodigde ingrediënten en de receptjes om de broodjes te maken.

Broodje vega visburger met yoghurt-dillesaus

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • Twee verse broodjes (van de bakker bijvoorbeeld)
  • Een pakje met twee 100% plantaardige visburgers van Vivera
  • Twee handjesvol sla (ik gebruikte een zakje gemengde sla met onder andere ijsbergsla)
  • Plakjes augurk
  • Een halve komkommer
  • Twee tomaten
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of een plantaardig alternatief
  • Een bosje verse dille
  • Peper en zout naar smaak

Vega-visburger-vivera

Hoe maak je de broodjes visburger?

  1. Snijd de broodjes door de midden en leg op beide onderzijden van de broodjes een handjevol sla.
  2. Bak de visburgers gedurende ongeveer 5 minuten in een pannetje op matig vuur met een beetje olie/boter.
  3. Schep de yoghurt in een schaaltje. Hak de dille fijn en roer door de yoghurt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet het schaaltje even aan de kant.
  4. Snijd vervolgens de tomaten en komkommer in plakjes. Op de foto zie je dat ik met de kaasschaaf plakken van de komkommer heb afgesneden en deze opgevouwen bovenop de burgers heb gelegd.
  5. Leg de visburgers, wanneer deze gebakken zijn, op de broodjes met sla. Verdeel de augurk, komkommer en tomaat hierover heen.
  6. Lepel de yoghurt-dillesaus hier weer overheen en leg de bovenkant van het broodje op je broodje visburger.

Vega-visburger-vivera

Broodje satéschnitzel met een Aziatische twist

Ingrediënten voor 2 broodjes: 

  • Twee verse broodjes (van de bakker bijvoorbeeld)
  • Een pakje met twee 100% plantaardige satéschnitzels van Vivera
  • Twee handjesvol sla (ik gebruikte een zakje gemengde sla met onder andere ijsbergsla)
  • Plakjes augurk
  • Een halve komkommer
  • 1 ui
  • Een handjevol taugé
  • Een beetje gebakken uitjes naar smaak

vega-sateschnitzel-vivera

Hoe maak je de broodjes satéschnitzel?

  1. Snijd de broodjes door de midden en leg op beide onderzijden van de broodjes een handjevol sla en een paar plakjes augurk.
  2. Snijd de ui fijn en bak in een beetje (plantaardige) boter in een klein bakpannetje op het vuur.
  3. Voeg na een paar minuten de taugé hier aan toe. Laat even doorbakken tot de ui een mooi kleurtje krijgt en lekker gebakken is.
  4. Bak de satéschnitzels ondertussen gedurende ongeveer 5 minuten in een pannetje op matig vuur met een beetje olie/boter.
  5. Snijd de komkommer in plakjes. Op de foto zie je dat ik met de kaasschaaf plakken van de komkommer heb afgesneden en deze opgevouwen bovenop de burgers heb gelegd.
  6. Leg de visburgers, wanneer deze gebakken zijn, op de broodjes met sla en augurk. Verdeel de komkommer, ui en taugé hier overheen.
  7. Top af met gebakken uitjes en leg de bovenkant van je broodje op je broodje satéschnitzel.

Geniet ervan!

Heb je een van deze vegetarische broodjes gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply