Boekenblog – oktober 2017

Begin oktober deelde ik een boekenblog met hierin 10 verschillende boeken die absoluut de moeite waard waren om te lezen. Boeken die ik in 2017 heb gelezen. Ook in oktober heb ik weer een aantal hele mooie/leuke/spannende boeken gelezen. Welke boeken ik gelezen heb? En wat ik van deze boeken vond? Dat lees je hier! 

 1. The Hate u Give – Angie Thomas 

boekenblog-the-hate-u-give

Van het eerste boek dat ik in oktober heb gelezen, The Hate U Give, heb ik in mijn vorige boekenblog al een korte review geschreven. Een erg goed geschreven Young Adult boek!

 

2. Goede dochter – Karin Slaughter

Toen ik, inmiddels al heel wat jaren geleden, de boeken van Karin Slaughter ontdekte, was ik verkocht. Zo spannend en zo goed geschreven. Nachtschade, Onzichtbaar, Trouweloos, Een lichte koude huivering. Stuk voor stuk briljant geschreven boeken. Toen ik hoorde dat Karin Slaughter in 2017 weer een nieuw boek uitbracht, reserveerde ik deze meteen bij de bibliotheek. Vol spanning begon ik aan dit boek. En eerlijk is eerlijk, het boek zit supergoed in elkaar en is erg goed geschreven. Maar! De spanning miste.. Dit boek zit voor mijn gevoel heel anders in elkaar dan de eerdere boeken die Karin Slaughter heeft geschreven. Waar ik eerder al nagelbijtend en met een zaklamp in de hand om bij te schijnen tot midden in de nacht deze boeken uit las, had ik nu bijna moeite om het boek uit te lezen. Ik vind het eigenlijk niet leuk om dit te schrijven, juist omdat ik dit zo’n goede schrijfster vind. Maar van mij had het boek wel iets spannender gemogen.

 

3. Codenaam Coco – Carmen Reid

boekenblog-codenaam-coco

Net als The Hate U Give is ook Codenaam Coco een Young Adult boek. Een jongerenroman over de oorlog. Nicole is 15 en woont in Brussel wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Al snel krijgt Nicole plannen om bij het verzet te gaan. Hoeveel (ontzettend goede) boeken er ook geschreven zijn over de Tweede Wereldoorlog, lukt het Carmen Reid om dit boek weer vanuit een origineel perspectief neer te zetten. Ik vond het een erg mooi geschreven boek. Een aanrader wanneer je net als ik houdt van de categorie Young Adult boeken.

 

4. Zij, jij en ik – Julie Cohen

boekenblog

Alleen de voorkant van dit boek geeft me al een blij gevoel. Terecht, want dit is een heerlijke, ontroerende en hartverwarmende chicklit. Iedereen die van dit soort boeken houdt, zal dit boek in een mum van tijd uitgelezen hebben. Ik in ieder geval wel. Het verhaal wordt geschreven vanuit drie perspectieven (en tevens drie generaties): die van Honor, Jo en Lydia. Een verhaal waarin de afzonderlijke problemen van de verschillende hoofdpersonen uiteindelijk bij elkaar samenkomen. Dus fans van chicklit en romans? Snel lezen dit boek!

 

5. De zon is ook een ster – Nicola Yoon

boekenblog Vorig jaar schreef ik een boekreview over het eerste boek van Nicola Yoon: Alles wat je lief is. Een heel bijzonder geschreven contemporary boek. Een unieke schrijfstijl schreef ik toen. Hetzelfde geldt voor haar volgende boek dat in 2017 uit kwam: De zon is ook een ster. Nicola Yoon gebruikt twee tegenpolen om een liefdesverhaal neer te zetten. De poëtische Daniel en de nuchtere Natasha. Wat ik bijzonder vond aan dit boek, is dat het de schrijfster is gelukt om een heel boek te schrijven over één slechts één dag, zonder dat dit langdradig of langzaam wordt. Sterker nog, dit boek had ik na 1 dag al uitgelezen. Al met al een erg lief en romantisch verhaal. En die kaft.. Wauw! Toch?

6. Ik reis alleen – Samuel Bjørk

boekenblog

Een boek dat me werd aangeraden door een collegaatje. Natuurlijk had ik de boeken van Samuel Bjørk al vaker zien liggen in de boekhandel. Maar gelezen had ik er nog geen. Inmiddels wel en wat blijkt? De Noorse schrijven Samuel Bjørk schrijft hele goede en spannende thrillers. Ondanks dat het boek slechts twee hoofdpersonages kent, komen er ontzettend veel verhaallijnen en personages in dit boek naar voren. Zoveel dat je misschien soms zult denken: Hoe kan ik dit allemaal onthouden? En wanneer komen al deze verhaallijnen nou samen? Geloof me, dat gebeurt! En dat gebeurt goed. Waar het hierdoor wel even kan duren voor je daadwerkelijk in het verhaal zit, zul je dit boek na verloop van tijd niet meer willen weg leggen.

 

En nu?

Inmiddels is het november en ben ik aan een nieuw boek begonnen. En wel aan Duet met jou van Dani Atkins. Wat ik van dit boek vind/vond? Dat lees je volgende maand! Samen met de andere boeken die ik in de maand november ga lezen. Er ligt alweer een mooi stapeltje boeken op me te wachten. 🙂 Gelukkig staat er in november een paar dagen weg op de planning, waarin ik hopelijk ook lekker wat uurtjes met een fijn boek kan wegkruipen op de bank.

Volg je me al via Goodreads?

Sinds een jaar houd ik bij welke boeken ik gelezen heb én natuurlijk welke boeken ik nog graag wil lezen via Goodreads. Je kunt me vinden door op deze link te klikken. Gebruiken jullie Goodreads ook? Het lijkt me leuk jullie te volgen.

Heb je trouwens een van bovenstaande boeken gelezen? Of heb je tips voor me over boeken die ik echt moet lezen? Ik ben heel benieuwd!

The-early-morning-blog

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

2 Comments

 • Tessa

  1 November 2017 at 22:30

  Leuke tips! ‘Ik reis alleen’ heb ik vorig jaar op Cuba gelezen. Je omschrijft het hier precies goed. Toen het verhaal eenmaal op gang was, liet het me niet meer los!

  Reply
 • Rowan

  7 November 2017 at 16:13

  Wat een mooie boeken heb je gelezen. Ik ken ze allemaal nog niet, maar ik ga ze wel even opschrijven. Ik lees de laatste tijd weer wat vaker en dat is ZO fijn.

  Reply

Laat een reactie achter