Bananenbrood met noten,frambozen en blauwe bessen

Bananenbrood is hot & happening. Typ het woord ‘bananenbrood’ in bij een willekeurige zoekmachine, en je krijgt ontzettend veel variaties op deze snack: Veganistisch, suikervrij, lactosevrij, gezond, niet zo gezond.. En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon heel handig om in de koelkast of vriezer te hebben liggen als tussendoortje. Daarnaast is het superlekker én eenvoudig te maken. Ook ik ben dus fan.

Ik heb verschillende varianten uitgeprobeerd, maar kom toch altijd weer terug bij die ene variant. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete bananenbrood recept met jullie: Vol banaan (dûh!), noten, frambozen en blauwe bessen. Ik gebruik alleen plantaardige ingrediënten in dit recept, dus een veganistisch bananenbroodje. Daarnaast wordt het brood gezoet door de dadels en de bananen, er worden geen extra suikers aan toegevoegd.

Gezond, simpel én superlekker!

bananenbrood

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?

  • 200 gr ontpitte dadels
  • 100 ml plantaardige melk: Ik gebruik meestal ongezoete amandelmelk
  • 1 tl vanille of het merg van 1 vanillestokje
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Een snufje zout
  • 100 gram (verse of ontdooide) blauwe bessen en frambozen: Ik vind een combinatie van blauwe bessen en frambozen het lekkerste, maar je kunt ook voor één van de twee kiezen.
  • 60 gram noten: bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, pecannoten of walnoten. Ook hier gebruik ik vaak een combinatie van noten.

bananenbrood

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Wanneer je diepvriesfruit gebruikt, is het handig dit even te laten ontdooien voor je het gebruikt.
  3. Snijd de dadels in stukjes en de bananen in plakjes. Meng de bananen en de dadels in de keuken met de melk en de vanille.
  4. Voeg, wanneer dit goed gemengd is, het meel, het bakpoeder, het kaneel en het zout toe en meng nogmaals door elkaar.
  5. Hak de noten in kleine stukjes.
  6. Roer ¾ van de gehakte noten samen met de frambozen en blauwe bessen voorzichtig door het bananenbroodbeslag. Roer voorzichtig om de frambozen en blauwe bessen niet stuk te maken.
  7. Spatel het beslag in de cakevorm. Verspreid de gehakte noten die je nog over hebt over het beslag.
  8. Bak het bananenbrood gedurende een minuut of 30 in de oven. Afhankelijk van je oven kan het zijn dat het bananenbrood wat minder of wat meer tijd nodig heeft. Door met een vork in het brood te prikken, kun je zien of het brood gaar is. Komt de vork er (redelijk) schoon uit, dan is je bananenbrood klaar. Omdat er bananen in het brood zitten, zal het brood een beetje smeuïg blijven. Dit is dus niet erg. Maar wanneer het brood echt nog te vochtig is van binnen, kun je hem beter nog even in de oven laten staan.

Heb je dit bananenbrood gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Leave a Reply