• Home
  • /
  • About The Early Morning Blog

About The Early Morning Blog

The Early Morning Blog is een blog over reizen, lekker eten, do it yourself en simpelweg gelukkig worden en zijn. Geschreven door een introvert met een voorliefde voor vroege ochtenden.

Als kind schreef ik veel verhalen en als tiener schreef ik heel plichtsgetrouw in mijn dagboek dat ik overal en nergens verstopte. De bibliotheek was één van mijn favoriete plekjes. Toen hield ik al van schrijven en lezen. Door te schrijven kon ik mijn gedachten kwijt. Ik kon me trouwens ook beter uiten op schrift dan met gesproken woorden.

Als ik hier nu, toch wel heel wat jaren later, op terugkijk, was dat niet zo raar. Ik was èn ben een overduidelijke introvert. Geef me een test (Hoe introvert/extravert ben jij?) en 9 van de 10 vragen beantwoord ik als een echte introvert. Introverte personen zijn vaak schrijvers: Ze verkiezen vaak de geschreven taal om gedachten en gevoelens te verwoorden boven een gesprek. Nou, daarvan ben ik het levende voorbeeld!

[table id=1 /]

Toch ben ik op een bepaald moment gestopt met schrijven.. Ik nam er de tijd niet meer voor. De laatste jaren heb ik vooral verslagen, essays en scripties geschreven voor de opleidingen die ik heb gevolgd en nog volg. Ondanks dat ik dit best leuk vind, geeft dit me niet genoeg voldoening. Het kriebelt om weer te gaan schrijven: “The itch of writing”. Korte verhalen, blogs en wie weet wat nog meer.

Om toe te geven aan deze “itch of writing”, ben ik deze blog gestart. Zoals het een echte introvert betaamt, ben ik me natuurlijk eerst gaan verdiepen in ‘het bloggen’. Wat houdt dat nu eigenlijk in.. Bloggen? Hoe zet ik een blog op? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar ga ik over schrijven? En hoe kom ik aan een leuke naam?

Na een boel brainstormen op papieren, nadenken in bed en inspiratie op doen op internet, was ik eruit: The Early Morning Blog. Deze blog is ontstaan uit vier dingen die ik in mijn vrije tijd het liefste doe: Lekker eten, fotograferen, reizen en projectjes voor in huis bedenken en maken. En waarom ‘The Early Morning’? Omdat ik een enorm ochtendmens ben. In de ochtend voel ik me op mijn best, heb ik de meeste inspiratie en de meeste energie.
En hee, dat zonder koffie! Want dat vind ik dus absoluut niet lekker. ‘s Ochtends vroeg word ik vaak wakker met allemaal ideëen en gedachten in mijn hoofd.. Hoe ik de logeerkamer wil inrichten, welk ontbijtje ik die ochtend zal gaan eten of wat ik allemaal wil gaan doen die dag. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends vroeg met onze hond door het bos of over de hei te lopen. Overal is het nog helemaal stil.. Alleen, ik, onze hond en de natuur.

[table id=2 /]

Op The Early Morning Blog deel ik lekkere recepten, maar ook DIY projectjes en tutorials om je huis en tuin nóg leuker te maken. Ik schrijf over mooie reizen, maar ook over onderwerpen als introversie. Ik ga persoonlijke blogs schrijven (Oei, mezelf kwetsbaar opstellen dus?) en ik hoop ook verhalen te delen van voor mij inspirerende mensen.

Zoals je al leest, is The Early Morning Blog geen blog met de focus op één onderwerp. Daarvoor vind ik teveel dingen leuk: Ik zou gewoon geen keuze kunnen maken. Ik hoop door middel van deze blog mijn schrijfskills te verbeteren (Tips zijn altijd welkom!), maar des te meer hoop ik je met mijn blog te inspireren.. Ik hoop dat je leuke ideeën op doet via mijn blog, dat je met mijn blog de keuken in gaat en dat ik je een kijkje in ‘an introverts mind’ kan geven.

Handtekening The Early Morning Blog