• Home
  • /
  • Food
  • /
  • 5x de lekkerste smoothiebowls

5x de lekkerste smoothiebowls

Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik helemaal gek op smoothiebowls Ik word echt blij van een mooi opgemaakte bowl. Van een smoothie in een kom, afgetopt met allemaal lekkers. Naast dat het er superlekker uit ziet, is het ook nog eens beter voor de vertering van je voedsel om je smoothie te ‘eten’.

En je kan er zo leuk mee variëren.. Zowel met de smoothie – banaan, cranberries, acai, mango, kiwi, yoghurt, melk, noem maar op – als met de toppings. Denk aan zelfgemaakte granola (kijk hier voor een lekker homemade granola recept), pompoenpitjes, kokos, bessen, kiwi, ananas, mango, banaan, cacao nibs, kruiden, chia zaadjes. Eigenlijk kun je alles wat je lekker vindt toevoegen aan je smoothiebowl.

In deze blogpost deel ik mijn 5 favoriete smoothiebowls met jullie.

Choco blueberry bowl

Deze bowl kan ik de hele dag door wel eten: De choco blueberry bowl. De combinatie van banaan, cacao, dadel én blauwe bessen is perfect. Ondanks dat een smoothiebowl altijd koud is (door de toevoeging van bevroren fruit of gecrusht ijs), geeft deze smoothiebowl toch een beetje een winters gevoel. Het recept voor de choco blueberry bowl vind je hier.

choco-blueberry-bowl

Tropische smoothiebowl

Kun je net als ik niet wachten tot het weer zomer wordt? Het zonnetje op je bol, sproeten in je gezicht, bikini’s uit de kast en lekkere verfrissende drankjes in je hand.. Dan is het een heel goed idee om nu snel de keuken in te duiken en deze tropische smoothiebowl met banaan, mango, ananas en kokos te maken. Het recept voor deze tropische smoothiebowl vind je hier.

tropical-bowl

Cranberry smoothiebowl

Het kan nog net.. Want het is nog winter! Dus nog lekker tijd voor cranberries. Om preciezer te zijn; voor deze cranberry smoothiebowl. Cranberries zijn van zichzelf een beetje zuur, maar in deze smoothiebowl komen de cranberries door de toevoeging van ander rood fruit, banaan en een beetje agavesiroop heel goed tot hun recht. Het recept voor de cranberry smoothiebowl vind je hier.

cranberry-smoothiebowl

Groene smoothiebowl 

Deze smoothiebowl lijkt door de toevoeging van mango en ananas misschien een beetje op de tropische smoothiebowl.. En ja, tropisch is hij eigenlijk ook gewoon. Maar deze smoothiebowl is door de toevoeging van spinazie toch echt wel heel erg groen. En gezond! Groente in je ontbijtje (of tussendoortje) terwijl je niet eens merkt dat je groente eet. Hoe handig is dat? De link naar de groene smoothiebowl vind je hier.

groene-smoothiebowl

Açai bowl

De açai bowl. Overal zie je mooie bowls verschijnen met dit kleine paars besje erin. En ook ik ben fan. Je kunt zowel kiezen voor açai poeder als voor açai pulp. Supermakkelijk, gezond en lekker. En het geeft ook nog eens een mooi kleurtje aan je ontbijt. Het recept voor deze açai bowl vind je hier.

acai-bowl

Heb je één van deze smoothiebowls gemaakt? Of heb je een ander recept van The Early Morning Blog gemaakt? Ik ben er heel benieuwd naar en zou het heel leuk vinden als je dit deelt op Facebook of Instagram. Gebruik dan de tag #theearlymorningblog of tag mij @theearlymorningblog in jouw bericht.

The-early-morning-blog

Leave a Reply